zaterdag 14 januari 2023

Yoren Vanhoudt vijfde en Zander Tielens 15 in BK Lokeren

Yoren Vanhoudt vijfde en Zander Tielens 15 in BK Lokeren Dit weekend wordt in Lokeren het Belgisch kampioenschap cyclocross gehouden. In de voormiddag mochten de junioren meisjes de spits afbijten Op een zeer modderig parcours bezaaid met balken trappen en redelijk wat hoogtemeters die moesten overwonnen wonnen. Met regen die met bakken uit de hemel valt was het geen sinecure om recht te blijven op de fiets. Fleur Moors, gedoodverfd favoriet maakte haar favorietenrol meer dan waar. Zij kwam met voorsprong over de meet en kroonde zich tot Belgisch kampioen. Anna Vanderaerden uit Lummen werd knap vijfde.

Na de pauze meer bepaald om13u45 mochten de junioren mannen aan hun 40 minuten cross beginnen. 73 deelnemers stonden aan de start. Met Yoren Vanhoudt en Zander Tielens hebben we twee gouwgenoten aan de start. Een goede start voor beide crossers en in elkaars buurt in de eerste ronde. Tumult was er zeker in de eerste minuten, geschapen door het weer werd het parcours op plaatsen een echte modderpoel. Een zeer zware cross, dat stond al bij aanvang vast. Wie het beste kon lopen kon wel eens met de Belgische driekleur over de schouders naar huis gaan. Die rol was niet weggelegd voor onze boy's maar wisten wel een mooie uitslag te rijden. Vanhoudt die lang uitzicht had op een vijfde plaats eindigde op een mooie zevende plek. Zander Tielens eindigde op een Vijftiende plek.