maandag 30 januari 2023

TTC Smash uitmatchen week 14

Onze A- en D-ploeg moesten beiden naar Jevota Lanaken. Om geen onnodige omwegen te maken, reed Artuur apart rechtstreeks, net als Rens met mama. De mama van Nicolas had Ludo opgepikt en zij kwamen als eerste aan. Hela, een lege parking en een donkere sporthal... Even wachten dan maar. Tien minuten later arriveerden de mannen van de A-ploeg en ook zij heel verbaasd dat er nog geen teken van leven te bespeuren viel rond het het gebouw. Nog een kleine tien minuutjes later reden er toch enkele auto's van de thuisploeg de parking op, evenals onze twee andere D-ploeg teamleden. Vlug de warme kantine en kleedkamer in en klaarmaken voor de wedstrijd.

De A ploeg (Jimmy, Wouter, Andy en Frederik) kreeg evenwaardige klassementen voorgeschoteld en met wisselend succes wisten ze toch een kleine voorsprong uit te bouwen en te houden. Met elk 2 overwinningen was het met spanning wachten op de twee laatste matchen met Jimmy en Wouter. Middels een spannende 5-setter wist Wouter tenslotte met bravoure de wedstrijd tot een goed einde te brengen. 7-9 : een zeer verdiende zege en weer een stapje dichter bij het behoud.
Voor onze D-ploeg zou het een piece of cake zijn om te winnen, want de tegenstanders waren maar met zijn drieën. Twee vrije-tijdspelers (E6) en een jonge knaap (NG). Jawadde, Ludo miskeek zich wel een beetje op het spel van NG Jasper en wist, na 2 gewonnen en 2 verloren sets, met veel moeite de 5de toch binnen te halen met 11-13. Nicolas was zoals gewoonlijk weer goed op dreef en won zijn matchen zonder echt veel inspanning. Voor Artuur begon zijn allereerste competitiematch tegen Pieter(E6) al niet slecht. Hoewel verloren (11-7, 11-7, 11-6) was hij toch tevreden over zijn prestatie en met een beetje aanmoediging en goede raad kon hij in zijn 2de match tegen Pierrot zelfs een set winnen met 8-11 maar na verlies in de 3de set met 12-10 was zijn drive weg. Tegen Jasper begon hij goed met een 12-10 verliesset maar kon de focus niet meer vasthouden. Rens tenslotte wist al meer van wanten en kon blijkbaar goed inschatten hoe hij Pierrot kon verschalken. Met 10-6, 6-10, 10-2, 6-10 en 7-10 had hij alweer een mooie zege te pakken. Ook had hij blijkbaar goed opgelet tijdens het tellen, want ook Jasper moest eraan geloven in maar 4 sets deze keer. Eindscore 4-12. Artuur heeft nu ook de smaak te pakken en is al kandidaat voor een volgende invalbeurt.

De B-ploeg speelde vrijdagavond in Lommel met Stefaan, Natanaël, Kristel en Rudi tegen twee D4 en twee E0. Met 6x een 4-setter en 5x een belle moesten ze wel stevig aan de bak, want de Lommelaren waren niet van plan zich zomaar over te geven. Zelfs Stefaan (C6) verhapte zich bijna tegen E0 Jade en Danny en kon zich ternauwernood redden in 5 sets. Met een voorsprong van 1 tegen 7 aan de pauze kon er dan wel niets meer erg misgaan en werd er gewonnen met 3-13.

De C-ploeg met Marc, Arno, Robert en Jos moesten aan de bak tegen Rijkel-Borgloon. Met hier van de hand van Arno het verslagje van onze wedstrijd: De versterkte c-ploeg kwam vol goede moed aan het gloednieuwe sportcomplex van Borgloon aan. De tegenstanders miste hun kopman en konden zo een ploeg met D0, D4, D4 en E0 opstellen. Maar toen we in de kleedkamer kwamen, kwam Jos er achter dat hij voor de eerste keer in 40 jaar zijn schoenen vergeten was. Gelukkig kon hij de sneakers van Arno lenen (hij zag er meteen 10 jaar jonger uit). Marc en Arno moesten als eerste aan de bak en konden er meteen 0-2 voor Heusden van maken (Marc in een spannende 5 setter en Arno in 3 sets). Robert en Jos konden helaas beide hun 5 setters niet binnenhalen. Daarna konden Marc en Arno er terug 2-4 voor Heusden van maken (elk in 3 sets). Vervolgens maakten Robert en Jos er 3-5 van (Robert won in 4 sets en Jos verloor tegen de beste in 3 sets). Marc en Arno maakten er op hun beurt 3-7 van, waarna Robert en Jos er 3-9 van maakten (met Jos die de overwinning voor de ploeg binnensleept). De wedstrijd eindigt met een eindstand van 5-11 voor Heusden (Robert en Arno haalden de laatste 2 punten nog binnen). Een welverdiende overwinning voor de versterkte C-ploeg om hopelijk zo in derde provinciale te blijven.
Lanaken A - Heusden A 07 - 09
Lommel B - Heusden B 03 - 13
Rijkel-Borgloon A - Heusden C 05 - 11
Lanaken F - Heusden D 04 - 12
Dank aan Ludo Bellinkx voor verslaggeving