zaterdag 14 januari 2023

STOOMBOOT '10 jaar stoomboot'


Niels ‘Stoomboot’ Boutsen dwaalt al 10 jaar door het Nederlandstalige muzieklandschap.Tijd dus voor een gepast feest en een theatertournee. Belpop-expert Jan Delvaux omschrijft Niels Boutsen als een kruising tussen de kleine prins en een doe-het-zelf-zaak. Met een zachte stem en een gitaar vertelt Stoomboot in alle eenvoud de verhalen die door zijn hoofd varen.

Na vier platen, een MIA-nominatie, samenwerkingen met Kommil Foo en Raymond van het Groenewoud, uitstapjes naar de wondere wereld van de jazz, podcasts en het Franse chanson... keert Niels terug naar de essentie. Een stem, een gitaar en een hoop verhalen. Met een akoestische best-of plaat onder de arm trekt hij door Vlaanderen en komt hij natuurlijk ook naar MUZE.

Hij neemt ons in de intieme zwarte zaal mee door zijn decennium én zijn universum. Een verhaal over hoe hij ooit nummers leerde schrijven omdat hij dacht dat hij zo aan een lief zou geraken. Hoe hij trouwde met de liefde van zijn leven, hoe zij uitviel met een burn-out en de moeder van zijn kind werd, en hoe hij de meest uiteenlopende jobs beoefende om te weten te komen dat hij toch het liefst van al een muzikant is. Live is hij ongemeen goed, bedrieglijk simpel én grappig. Een must see!
www.stoomboot.be
Dank aan Herman Eerdekens voor deze foto's en cc Muze voor de tekst