zondag 22 januari 2023

Parochiedrink Heusden-centrum


Kuipershof gisterenavond.
In het Kuipershof werd door de parochie Sint Willibrordus een nieuwjaardrink gegeven. Er waren tal van afgevaardigden van de talrijke verenigingen aanwezig om het glas te heffen op het nieuwe jaar. Het mocht weer na twee jaar onderbreking. Zo begon moderator Marc Neuteleers de avond. Hij wenste in naam van de parochie iedereen een fijn maar vooral een gezond 2023.

Daarna mocht pastoor Guido zijn preek houden. Na pastoor Guido was het Tonny Leten die een overzicht gaf in cijfers van de voorbije twee jaar. "Het verleden heeft wat veranderingen teweeggebracht", aldus Tonny Leten. Zo zijn de ramen en deuren van de bovenverdieping aan het hoofdgebouw en inkom vervangen. Keuken van appartement en café De Kring zijn vernieuwd. Na bezoek van de brandweer zijn we begonnen met het afstellen van de opmerkingen. Na de Covid-jaren 2020/2021 komen de verhuringen weer stilaan op gang.

Hoe zit het met de toekomst, ook daar trachtte Tonny Leten een antwoord op te geven. Door een bezoek van de fiscus werd er op gewezen dat het in de toekomst niet meer akkoord te gaan met het gratis ter
beschikking stellen van vergaderlokalen. We zijn samen met onze advocaat op zoek naar een oplossing.
Mogelijk zijn we in de toekomst verplicht van een kleine huurprijs aan te rekenen. Mede door corona hebben we in 2022 een verlies geleden van ongeveer 19.000€ door de toenemende belastingdruk en de stijgende loonkosten.

Ook is de parochie dringend op zoek naar versterking voor hun bestuur. Er zijn een aantal vacatures die dringend moeten ingevuld worden.
Zo zijn we op zoek naar mensen die zich enkele uren per week kunnen vrijmaken om eventueel wat werkjes of administrative taken kunnen uitvoeren. Daarvoor neem je best contact op het secretariaat van de parochie.

Na de uiteenzetting van de heer Leten werden een aantal mensen in de bloemetjes gezet.
Een bijzondere vermelding is toch voor Christa die jarenlang het gezicht was van het Kuipershof maar door een spijtig privé ongeluk vroegtijdig heeft moeten afhaken. Een zichtbaar emotionele Christa mocht uit handen van Tonny Leten bloemen ontvangen voor haar jarenlange inzet.

Tijdens de pauze mocht het seniorenkoor Singhet Scone het aanwezige publiek trakteren op enkele liedjes en als afsluiter het Limburgs volkslied. Na de pauze werden nog tal van leden in de spreekwoordelijke bloemetjes gezet.

Zo mocht pastoor Guido een fles in ontvangst nemen voor zijn tien jaar pastoor in de parochie. Hij beloofde in zijn volgende tien jaar het Heusdens dialect te leren, maar dat dat een moeilijke opgave zal zijn voor de Oost Vlaming staat als een paal boven water. 

Na al de plichtplegingen werd een vat "Vespers" gestoken aangeboden door het Heusdens Volks Theater. Het bier zal ook te krijgen zijn tijdens hun voorstellingen. Iedereen kon nog wat blijven "uchteren" en een hapje werd aangeboden verzorgd door de dames van Femma. Helaas kregen we ook te horen dat dit de laatste opdracht was van Femma want ze houden op met bestaan. Toch wel een spijtige noot om de avond mee af te sluiten.