zondag 8 januari 2023

Nieuwjaarsdrink Blauwe Wijk vzw

Zeg het met weinig, doch voor ieder wat wils. Doe dat genoeg, een heel jaar door. Dat, trekt ook de jongere nieuwkomer, bewoners van de Blauwe Wijk aan.

Traditioneel, is dit een afsluiter van een vzw jaar. Maar tevens ook de inleiding, om op deze weg verder te gaan. Never change a winning team. 7 goede jaren kende deze vereniging reeds met hun nieuwe Voorzitter Patrick Volders. Het ziet er niet naar uit, dat er ‘magere jaren’ zullen aankomen.

Een team enthousiaste bestuursleden trakteren graag hun ‘blauwe’ buurtbewoners. Onder hen, Davy en Nathalie. Ondertussen beroepsmatig al uitgeweken naar een ander gehucht, maar blijven hun gewezen blauwe ‘roots’ trouw. Waarvoor dank.

Hun wijk groeit qua inwoners. Samen met de appreciatie voor wat er allemaal voor hun georganiseerd wordt. Van groepsaankoop van brandstof, tot hun Lente- en Zomerfeest. Van ontbijtkorven tot Halloween rondgang. En als echte climax, hun Sinterklaasfeest. Een echte traktatie voor hun kleinste bewoners. Zolder Centrum werd ooit opgesplitst in 5 gekleurde wijken. Met een VUURFEEST als apotheose. Die het dan mochten uitvechten onder elkaar op de ‘JOGEM’. Met als jaarlijkse afsluiter een ‘spel-zonder-grenzen’.

De BLAUWE WIJK, is er als enigste in geslaagd om dit voort te zetten. Voor hun bewoners. Een heel jaar door. Met een groeiend resultaat. Al hun generaties genoten vandaag alweer van een babbeltje onder geburen. Met gratis hapjes en drankjes Allerlei. Teamspirit, in buurtformaat. Met een dikke proficiat aan de organisatoren. (TS)