zondag 8 januari 2023

""HOOP IN ONZEKERE TIJDEN"" in de Sint Vincentiuskerk Zolder


Gisterenavond kon je ook naar de Sint Vincentiuskerk van Zolder trekken omdat dat de interlevensbeschouwelijke dialoog plaats vond. Al snel was de kerk volgelopen met gelovigen van  allerlei godsdiensten die samenkwamen om elkaar hun nieuwjaarswensen te geven. 
De HOOP IN ONZEKERE TIJDEN het ideale moment om mekaar opnieuw vrede en goede samenwerking te wensen. Met muziek, zang, actieve deelname van velen, lezingen uit de bijbel en uit de koran werd er een bijzondere avond georganiseerd. De groep BOTSSWING opende een half uur eerder om hun aangepaste muziek te spelen in de kerk. Afvaardiging van de Scouts & Gidsen Eversel kwamen ""Het vredeslicht"" brengen dat zij einde  december zijn gaan halen in Hasselt .

Jaar na jaar komen hier steeds meer mensen naar toe. Mooi georganiseerd en ruimte voor de verschillende godsdiensten. Het thema was dit jaar : Hoop in onzekere tijden. Hoogtepunten waren de sacrale dans van de derwisj en op het einde de bijzondere hartelijke gelukwensen uitwisseling van alle deelnemers. Een bijzonder mooi voorbeeld !!!!! 

Kon dit overal maar Hoop Geef elkander hoop
dan gaat alles goed
geef elkander hoop,
als j' elkaar ontmoet.
Dank aan Lambert Reynders voor de foto's