dinsdag 3 januari 2023

Heusden-Zolder is trotse middagstad van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker in 2023

Tijdens de 1000 km voor Kom op tegen Kanker is Heusden-Zolder een van de vier middagsteden.
Op dag 1 van het vierdaagse fietsevenement ontvangt de gemeente de pelotons met open armen.
De 1000 km voor Kom op tegen Kanker wordt gereden van donderdag 18 mei tot en met zondag 21 mei. Het hemelvaartweekend is al enkele jaren het weekend waarop enkele duizenden dapperen fietsen ten voordele van de strijd tegen kanker. Elk deelnemend team zamelt in aanloop naar het evenement minstens 5.500 euro in voor kankeronderzoek.
De 1000 km wordt onderverdeeld in acht ritten van 125 km. Elke dag een lus van 250 km. Elke ochtend fietsen de pelotons vanuit Mechelen naar een middagstad, en in de namiddag fietsen ze terug naar Mechelen.

Heusden-Zolder is trotse middagstad
Op 18 mei fietsen de pelotons zo naar middagstad Heusden-Zolder. Daar genieten ze van een lekkere maaltijd. Voor de supporters is er heel wat randanimatie voorzien. Zowel Kom op tegen Kanker als lokaal bestuur Heusden-Zolder zijn erg blij met de samenwerking. Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker:
‘Zonder de middagsteden zou er geen 1000 km voor Kom op tegen Kanker zijn. We zijn dus erg dankbaar en enthousiast dat onze pelotons de komende editie welkom zijn in Heusden-Zolder. We maken er samen weer een succes van!’

Burgemeester Mario Borremans:

‘De wielersport zit stevig verankerd in het DNA van Heusden-Zolder. Ook hier dragen we dit project uiteraard een warm hart toe. Dat willen we extra in de verf zetten door de warmste erehaag van allemaal te vormen. Zak op 18 mei massaal af naar onze mijnsite. Moedig de fietsers aan en steek iedereen die met de vreselijke ziekte geconfronteerd wordt een hart onder de riem. Allemaal samen maken we er een onvergetelijke dag van en komen we op tegen kanker!’ De komende maanden werken lokaal bestuur Heusden-Zolder en Kom op tegen Kanker nauw samen aan het parcours, de eventlocatie, de beleving, de vrijwilligerswerving en de veiligheid. Het team stelt alles in het werk om er op 18 mei een absolute topdag van te maken. Maar dat lukt niet alleen.

Vrijwilligers gezocht!

Vrijwilligers zijn even onmisbaar als de fietser zelf. Het registreren van fietsers, de bagagestand bewaken, de catering bemannen, drank uitdelen, de eetzaal voorbereiden en opruimen… Het zijn slechts enkele van de vele taken waarmee vrijwilligers een steentje kunnen bijdragen. Want door te helpen op het evenement zorgen zij er mee voor dat er zoveel mogelijk geld naar kankeronderzoek gaat.
Maak mee het verschil en schrijf je via www.heusden-zolder.be/de1000km meteen in als vrijwilliger in onze gemeente