vrijdag 20 januari 2023

Etienne uit Viversel ontwikkelt de LIMBURGSE WOLVENTAART

Er was eens… een leverancier van grondstoffen voor de ambachtelijke bakkerijen, die in 2023 al 50 jaar lang dagelijks verwelkomd wordt met de heerlijke geur van ovenwarme broodjes en taarten. Om dat jubileum extra in de kijker te zetten, ontwikkelde Etienne Wils van BakeAll de unieke LIMBURGSE WOLVENTAART.

Etienne uit Viversel is daarmee niet aan zijn proefstuk toe.
In 1977 stond hij ook al mee aan de wieg van de alom bekende Smurfenvlaai.
De inspiratie voor zijn nieuwste creatie haalde hij uiteraard bij de wolf die sinds enkele jaren weer de weg gevonden heeft naar onze gewesten.
“Ik vind de wolf een machtig, prachtig mooi beest, dat trouwens een heel nuttige rol kan spelen in onze natuur. Maar het is ook een dier dat heel erg tot de verbeelding speekt. Niet voor niets duikt het op in diverse sprookjes. Met deze taart wil ik de zoetebekken verlekkerd maken op het minder bekende zachte karakter van dit schitterende schepsel.” De basis van de LIMBURGSE WOLVENTAART is een siroop gemaakt van vier verse fruitsoorten van Limburgse telers: een combinatie van appel, peren, pruimen en kersen. Die siroop wordt verdeeld over een gerezen taartbodem. Daar bovenop komt een royale laag gesuikerde slagroom en een flinke hoeveelheid melkchocoladeschilfers. Het geheel wordt afgewerkt met een decoratieve wolfafbeelding van chocolade en poedersuiker. Het ziet er dus ook nog eens heel mooi uit

“Iedere ambachtelijke bakker kan het gepatenteerde recept en de benodigde ingrediĆ«nten bij ons verkrijgen. Dit streekprodukt zal trouwens enkel te koop zijn bij de artisanale bakkerijen. Overigens niet alleen in Limburg. Ook de Kempen en Vlaams Brabant worden voorbereid op de komst van de wolf, aangezien die binnen onafzienbare tijd ongetwijfeld ook naar die regio’s zal trekken. Omdat houders van allerlei hoevedieren misschien minder enthousiast zijn over de hernieuwde aanwezigheid van de wolf in onze natuur, storten we per verkochte wolventaart iets in een fonds om geteisterde veehouders te steunen voor het plaatsen van wolfproof omheiningen.”
En daar houdt dit sprookje niet op. Intussen ontwikkelde Etienne samen met voedingsdeskundigen ook een gezond WOLVENBROOD, met diverse granen en jodiumzout. Met meer mineralen en vitamines, voor een evenwichtig ontbijt of lunchmoment.
Op zoek naar meer informatie of zin om deze nieuwkomers eens te proeven?
Contacteer Etienne Wils via etiennewils@telenet.be.