zondag 29 januari 2023

25 Years Night of the Locals

Gisterenavond was Zolder weer het centrum voor de lokale muziek. Naar jaarlijkse traditie (buiten de coronatijd) was de viering "" 25 YEARS NIGHT OF THE LOCALS "" ook dit jaar weer een enorm succes. De tent was volledig vol gelopen met publiek die toch kwamen genieten en bands kwamen aanmoedigen. De één zong volle bak mee en de andere dronk liever zijn beker bier .... zoals dat gaat op de festivals. De bands deden hun optreden elk kon  hun show en spektakel brengen en tussendoor werden de bands hun materiaal aangepast terwijl het publiek nog snel een Hot-Dog kon eten, of de toiletten kon gaan opzoeken. De avond werd fijn aan elkaar gepraat door Emily  Vannes, zij bracht de sfeer tussen de optredens door naar een hoogtepunt met haar charmante aankondigingen tijdens The Night of the Locals.

En een dikke pluim voor organisator Robert Quintens & Ludo Hulsmans en team die zoals elk jaar weer alles piekfijn organiseert en uitwerkte met rond hun een groep fijne mensen om alles op poten te zetten..

De openingsband bij de Night of the locals heet EVOLUTION
Een gloednieuwe band met ouwe rockers en het is de moeite om deze mannen te horen spelen en tokkelen op hun gitaren. Het zijn mannen uit Genk en Houthalen met veel muziekervaring Hebben al verschillende Vlaamse artiesten begeleid oa Salim Segers, Danny Fabri in zijne glorietijd, 

Tussen de openingsband en de afsluiter kwamen we nog groepen tegen als - KDR - Charbonnage - Botswing - Trash Head - Localsband   echt allemaal de moeite om te horen en van hun muziek te genieten. Brachten elk hun show en sfeer op hun manier van spelen.

Piekfijne afsluiter met Rocco & Arturo & Friends en die friends waren Cedric, Kevin, Alessio ,Fabio. Zij kregen de ene hit na de andere te horen en er werd  meegezongen door het publiek (soms gebruld of vals gezongen) en hier en daar ontstonden spontane dansende bezoekers.
Met veel dank aan Frederique Jamart voor deze foto collectie, tekst Rudi Coomans