zaterdag 3 december 2022

Zowel Hebad 2G als Hebad 1G naar de halve finales

Hebad 2G ging vanmorgen van start tegen Nijvel 1G met één opdracht.
Minstens één punt pakken, en liefst twee om niet afhankelijk te zijn van de andere partijen. Toen bleek dat de tegenstander niet voltallig kon aantreden was de klus al half geklaard, de motivatie ging dan ook een beetje weg.

En al helemaal toen de heren het dubbel en één van de twee enkels wonnen. 5-1 tussenstand en een gemengde wedstrijd zonder belang. Einstand 5-3, en Hebad 2G eindigde de kwalificaties op een tweede plaats achter het ongenaakbare Olve 1G

Onmiddellijk na de laatste wedstrijd was er de loting voor de halve finales. Hebad 2G als tweede geplaatst mag het opnemen tegen Pluimplukker 2G

Hebad 1G ging van start tegen hun rechtstreekse concurrent voor de tweede plaats, Verviers 1G Zonder Amber Boonen en Jona Van Nieuwkerke, was het toch uitkijken tegen deze nieuwkomer en smaakmaker in eerste Nationale. Hebad startte goed, en kon het damesdubbel overtuigend binnen halen 2 keer 21-13, de heren sneuvelde in de derde set met 22-20. Tussenstand 1-1. In het herenenkel ging Pol Biesmans op het einde van de eerste set zwaar onderuit, en zo was het duidelijk.

Een lichte blessure die voluit spelen niet meer mogelijk maakte. Ook het ander heren enkel ging naar Verviers, en zo stond het plots 1-3. Gelukkige kan Hebad steeds rekenen op zijn sterke dames. Beide dames enkels gingen vlot naar Hebad, en zo stonde de bordjes opnieuw gelijk 3-3 De gemengde gingen van start met een nieuw en onuitgegeven duo, Rowan Scheurkogel aan de zijde van Lotte Geerts.

Beide gemengde duo’s speelde op het scherp van de snee, en zorgde zo voor een 5-3 winst tegen Verviers 1G Ook Hebad 1G eindigt in de kwalificaties op de tweede plaats, dit zonder verlies maar wel met 2 gelijke spelen. Zo staan ze één puntje achter W&L 1G Na de loting bleek dat Hebad 1G in de halve finale opnieuw mag aantreden tegen Verviers, de opponent van deze middag.

Alles is mogelijk, maar stiekem hopen we toch dat beide teams zich plaatsen voor de finale!
Met dank aan Chris Linders voor verslaggeving en foto