zondag 18 december 2022

YEVGUENI 'Straks is ook goed' in cc Muze


YEVGUENI trad op in een uitverkochte zaal vol enthousiaste fans gisterenavond. Met de albums ‘Kannibaal’, ‘Aan de arbeid’, ‘We zijn hier nu toch’, ‘Welckenraedt’ en ‘Van hierboven’ veroverde de vijfkoppige band rond Klaas Delrue al enkele keren goud én vooral een vaste stek in de Vlaamse muziekscene. In oktober 2017 kwam Yevgueni met een zesde album: ‘Tijd is alles’. Het album kwam binnen op plek 5 in de Ultratop albumcharts en de singles ‘Adem’ & ‘Nooit naar nergens’ kwamen in een mum van tijd als vaste waarden te staan naast de klassiekers ‘Als ze lacht’ & ‘Nieuwe meisjes’.

Het is van januari 2019 geleden dat Yevgueni de vorige theatertour afrondde. Het spreekt voor zich dat band en crew staan te popelen om halt te houden in mooie theaters in alle uithoeken van Vlaanderen met de nieuwste show ‘Straks is ook goed’.

Live is Yevgueni bij elk album straffer geworden, een traditie die ook hier zonder twijfel wordt verdergezet.Band, frontman en crew slepen je mee in een bijzonder universum van klank, licht, verstilling, vertelling, vertraging en versnelling. Om u anderhalf uur later ontroerd, getroost, hoopvol en uitbundig de nacht in te sturen. www.yevgueni.be
Dank aan Ann Jordens voor deze mooie foto's, verslag cc Muze