donderdag 29 december 2022

VIJF INFOMARKTEN OVER NIEUWE NOORD-ZUIDVERBINDING

Op 22 april besliste de Vlaamse Regering dat er twee tunnels komen onder de Grote Baan in Houthalen-Helchteren en een elektrische trambus van Noord-Limburg tot Hasselt. Dat voorkeursalternatief wordt in de uitwerkingsfase verder uitgewerkt. De projectonderzoeksnota is de eerste stap in die nieuwe fase. Van 9 januari tot en met 7 februari kan je die nota raadplegen en erop reageren. Om iedereen goed te informeren, organiseert het projectteam vijf infomarkten tijdens de eerste twee weken van die publieke raadpleging.

De projectonderzoeksnota kan je van 9 januari tot en met 7 februari inkijken. Dat kan online via de projectwebsite, maar er ligt ook een papieren exemplaar ter inzage in het gemeentehuis. Je opmerkingen op de nota indienen, doe je bij voorkeur via het formulier op noordzuidlimburg.be/raadpleging. Je kan ook een brief tegen ontvangstbewijs afgeven in het gemeentehuis of opsturen naar De Werkvennootschap (t.a.v. projectteam Noord-Zuid Limburg, Sint-Lazaruslaan 4, 1210 Sint-Joost-ten-Node).

Om iedereen te informeren over de inhoud van de projectonderzoeksnota organiseert het projectteam infomarkten in de betrokken gemeenten. Elke infomarkt zal focussen op dat gedeelte van de projectonderzoeksnota dat voor die gemeente relevant is. Je bent telkens welkom tussen 18 en 21 uur. Reserveer vooraf je tijdslot via noordzuidlimburg.be/infomarkt.

De grote maquette van het projectvoorstel voor de zone Houthalen-Helchteren kan je trouwens vanaf 10 januari in het NAC in Houthalen-Helchteren bekijken.
Info: www.noordzuidlimburg.be