zaterdag 10 december 2022

Viering 75 jaar migratie | 60 jaar kerk Lindeman | 30 jaar mijnsluiting in cc Muze


Heel wat bedrijvigheid deze avond in de schouwburg van cc Muze want  er was de viering 75 jaar migratie | 60 jaar kerk Lindeman | 30 jaar mijnsluiting. Het begon allemaal al in de namiddag (15 uur in de horecaruimte ZLDR Luchtfabriek) ) met de tentoonstelling “Lindeman in de schaduw van de put” levert een bescheiden aanschouwelijke aanvulling op het boek  "" DE
SCHEPPING VAN LINDEMAN ""
 en de rol die de steenkoolmijn hierin heeft gespeeld. Je kan hier veel oude foto's zien van het BALTISCH KAMP tot de wijk LINDEMAN van de dag van heden. Marco Schepers en zijn Feniks Team i.s.m. AMCLI La Baracca maakte er een prachtig overzicht van.
De voorstelling is verzorgd door Feniks vzw i.s.m. AMCLI La Baracca en loopt nog tot 22 januari 2023 (niet op 25, 26 december 2022 en 01 januari 2023) in de ZLDR luchtfabriek van CC Muze te Heusden-Zolder. Een leerrijke expo over de geschiedenis en evolutie van de Lindeman. 

Ook was er een boekenstand  geplaatst waar je terecht kon voor het boek "" DE SCHEPPING VAN LINDEMAN "" laat ons zeggen de geschiedenis van de Lindeman te bezichtigen en er was de mogelijkheid om het boek te kopen. De afgelopen maanden  was dit boek al een groot succes op de Lindeman en omgeving een boek gebracht door Francois Didden en Rudi Coomans. 

La Baracca had heel wat te vieren: 75 jaar migratie, 60 jaar nieuwe kerk Lindeman, 30 jaar mijnsluiting én 10 jaar in hun vernieuwde buurthuis La Baracca. 

Om 19u organiseerden ze in de schouwburg cc Muze een prachtig jubileumconcert door strijkorkest 'Falta De Tiempo' onder leiding van Felix Ceunen.
De solisten van dienst zijn zaterdag Erica Fronczyk [sopraan], Robert Luts [tenor], Pino Falsone [zanger] en François Didden [panfluit]. 
Dus een bomvolle zaal voor Lindeman die samen genoten van deze prachtige momenten in de Muze. 
Dank aan Lambert Reynders en Rudi Coomans voor de foto's, verslag Rudi Coomans