zondag 25 december 2022

Under The Stars in WATT17


Van 8 december tot 8 januari vindt Under The Stars plaats in Watt17, Heusden-Zolder.+
30 jaar na de mijnsluiting, brengen we beide uitersten (de mijnen en de sterren) samen in een heerlijk menu met knipoog naar de steenkoolmijnen, in een feeriek kader.
Under The Stars is een unieke pop-up beleving, waar bourgondisch dineren onder de sterren centraal staat. Je geniet er op intieme wijze van outdoor cooking op verschillende in-en outdoor locaties door heel België. De sfeervol ingerichte domes staan garant voor een onvergetelijke avond.
Langzaam volg je het pad van lichtjes, de geur van eten komt je tegemoet. Plots, uit het niets, zie je ze verschijnen … Het voelt alsof je een andere wereld binnenstapt. Sfeervolle, verlichte domes rijzen op uit het landschap. Je reis door de wondere wereld van outdoor cooking begint hier.
Reserveren doe je via deze link 

Van 8 december 2022 tot en met 8 januari 2023, nemen onze domes hun plaats in één van Vlaanderens mooiste indoor eventlocaties, Watt 17, de oude elektriciteitscentrale, dewelke vroeger de hele mijnsite van elektriciteit moest voorzien. Exact 30 jaar geleden sloot in Heusden-Zolder tevens deze laatste Belgische mijnvestiging haar deuren. Het verhaal dat we samen zullen brengen is er dan ook één voor de échte sterren van destijds!

In Heusden-Zolder werken staat voor het eerst de talentvolle chef Stefano Bagnoli achter het fornuis. Stefano weet altijd culinair te verwennen en verrassen. De gerechten kunnen omschreven worden als creatief, vernieuwend en geïnspireerd op de Italiaanse passie en sfeer voor smaken en texturen die er in de jaren 50 in de cités van de steenkoolmijnen hing.