zondag 11 december 2022

TTC Smash Heusden de laatste uitmatchen van de heenronde

vrijdag 9/12 : Neerpelt A - Heusden B : 7- Verslagje van Kristel, kapitein van de B-ploeg

Vrijdagavond stond de topmatch om de eerste plaats op het programma, Neerpelt A-Smash Heusden B. Dus Arno, Natanaël, Kristel en Robert gingen met volle moed naar Neerpelt. Onze tegenstanders C4, C6, D0 en D0. Wij zouden dus alles uit de kast moeten halen om een overwinning in de wacht te slepen. Nog een leuk detail: alle matchen waren live te volgen op Facebook van TTV Neerpelt. Hierdoor konden ze van thuis uit mee supporteren voor ons! Natanaël en Arno gaven al direct het goede voorbeeld door allebei te winnen! Kristel volgde hun voorbeeld en Robert verloor moedig van een sterke C6. Dus een mooie voorsprong 1-3. De volgende matchen verliepen iets moeizamer, enkel Natanaël kon zijn match winnen, gevolg 4-4 en we moesten terug aan de slag. Met als gevolg: allemaal spannende matchen, 5 vijfsetters! Hiervan kwamen er maar liefst vier onze richting uit! Na vele spannende en sportieve matchen kwamen we uit op een mooie winst van 7-9! Arno 1, Natanaël 3, Kristel 3 en Robert 2. De C6-speler van Neerpelt wint al zijn vier matchen, hij heeft dit seizoen nog geen match verloren, sterke speler! De B-ploeg verovert hierdoor de eerste plaats!

 zaterdag 10/12 : Dilsen C - Heusden C : 12-4 reporter Marc:
Met veel goede moed vertrokken we met onze versterkte C-ploeg richting Dilsen. Het was de bedoeling dat we met deze ploeg een overwinning gingen behalen, zodat we wat meer afstand konden nemen met de laatste in de rangschikking, nl. Bilzen D en de winterstop zo met een goed gevoel konden aanvatten. Johan, Marc, Rudi en Jos (D0-D0-D2-D4) zagen het volledig zitten tegen onze tegenstanders D2-D2-D4-D4.
Na de eerste ronde stonden we al dadelijk 3-1 achter. Enkel Jos wist zijn wedstrijd te winnen. Daarna moesten Johan en Marc terug aan de bak en beide trokken na 5-setters aan het langste eind. Stand 3-3 en terug wat hoop. Van de volgende 10 wedstrijden kon enkel Rudi er nog eentje winnen, zodat de eindstand 12-4 werd. Nadat we ons verdriet hadden doorgespoeld, zijn we een beetje aangeslagen terug richting Heusden gereden. We kijken al uit naar de terugronde om deze uitschuiver recht te zetten.

zaterdag 10/12 : Dilsen A - Heusden A : 09 - 07
Dilsen A (C0 C0 C2 C2) leek een haalbare kaart voor onze A-ploeg met Jimmy C0, Wouter C0, Frederik C2 en reserve Patrick C6. Jimmy en Wouter speelden weer op niveau en met elk 3 zeges zat er nu minstens een gelijkspel in. Frederik kende wellicht een herfstdipje en moest zich tenslotte na een 4 setter en een laatste fel bevochten belle (5setter) tevreden stellen met 1 gewonnen match. Patrick weet ook dat tussen 3de en 1e provinciale een nog te overbruggen kloofje gaapt, maar kon zich tegen Yannick toch degelijk weren met 1 gewonnen set en eentje verloren met 14-12.
Alle hoop richt zich nu op de terugronde en hopelijk zal de ploeg dan weer de volledige bezetting kennen.
Onze D-ploeg was deze laatste wedstrijd vrij.
Met dank aan Ludo Bellinkx voor verslag aan te leveren