maandag 26 december 2022

Superprestigecross in Heusden-Zolder

Op dinsdag 27 december strijkt de cyclocross wereld neer op het circuit van Zolder. Niet om te racen maar wel voor de start van de Superprestige manche cyclocross. Het circuit vormt het decor voor de veldrijders die strijden voor de overwinning. Strijd zal er zeker zijn want de drie groten hebben hun deelname bevestigd.
Vorig jaar schreef Wout van Aert de overwinning op zijn naam bij de mannen en Lucinda Brand bij de vrouwen. Zal Van Aert dinsdag ook zo een groot vertoon aan de dag leggen of kan hij weerstand verwachten van Laurens Sweeck de huidige leider in de Superprestige. Ook Lars van der Haar etaleert iedere week zijn grote vorm en is hij de man die roet in het eten kan strooien. Feit is dat zowel Lars van der Haar en Laurens Sweeck met evenveel punten aan de leiding staan van dit regelmatigheids criterium.

Bij de vrouwen is Denise Betsema de leider. Zij schreef de cross in Ruddervoorde op haar naam en met drie twe ede plaatsen staat zij comfortabel aan de leiding. Ceylin Alvarado volgt op de tweede plaats ook al won zij twee manches die van Niel en Merksplas. Inge van der Heijden staat voorlopig op een derde plaats in de tussenstand. Wat wij ons afvragen is of de meisjes Van Empel en Puck Pieterse zich ook nog in de debatten gaan mengen. In hoeverre is Lucinda Brand hersteld van haar handblessure? Kan zij meestrijden voor de overwinning!! Maandag 26 december is er de wereldbeker wedstrijd in Gavere en met het drukke Kerst/ Nieuwjaar seizoen is het maar de vraag welke wedstrijden deze jonkies gaan schipperen.
Dank aan Joseph Bams voor verslaggeving en zijn archieffoto's