zondag 4 december 2022

Sinterklaasfeest Blauwe Wijk vzw


Vorig jaar, reden ze nog van deur tot deur door de pandemie. Uit noodzaak. Dit was echter een goede reclamestunt voor de Blauwe Wijk vzw. Vele buurtbewoners vroegen zich in 2021 nog af, wat de Sint bij hun geburen kwamen doen. En wie het toen nog niet wist, of nog geen inkijk had op hun plaatselijke vzw, kreeg al snel te horen, dat dit allemaal gratis was.

Als een virus verspreidde ook dit nieuws. Want in deze tijd, is NIETS nog gratis. Voor de organisatie van de Blauwe Wijk bleef dat echter wel zo. Het enige wat je hoefde te doen, was je eigen kind inschrijven. Twee uurtjes opofferen, om dan je telg met een prachtig cadeau naar huis te zien gaan.

De cadeautjes mochten dit jaar weer gezien worden. Levensgrote poppen. Speldozen. Kranen en machines. Dankzij de inbreng van Zakenkantoor Postelmans-Smolders die dit jaar hun steentje bijdroegen als sponsor, en al de andere sponsors rondom Heusden-Zolder. Doe daar de nevenactiviteiten bij van deze vzw, en je hebt elk jaar blijde gezichten op kindermaat.
Hun drijfveer van deze werking.

De inschrijvingen namen toe. Maar ook twee nieuwe bestuursleden traden toe tot deze vzw. Een opsteker. Wat deze kleine gemeenschap van Zolder Centrum, véél betekenis geeft voor de komende jaren. De Sint werd vrolijk uitgezwaaid, maar de nieuwe inwoners, feliciteerden voornamelijk de bestuursleden van vzw de Blauwe Wijk. Voor hun organisatie en aanpak. Om hun gemeenschap, aandacht te geven. Kinderharten mogen dan gauw gevuld zijn, wat Patrick Volders en zijn team hier jaarlijks neerzetten, is zalig voor elke buurtbewoner.

Vandaag was hun showstuk naar onze ‘kleine man’ toe gericht. Hun kinderen! Volledig geslaagd! Hun volgende activiteit is een nieuwjaarsdrink op het Dunantplein. Enkel terug uit je kot komen, en je buren leren kennen is daar de boodschap. Deze vzw groeit opnieuw. En zal nog jaren van zich laten spreken. (Tony Sempels –Herlinde Hermans (foto’s)