dinsdag 13 december 2022

Persbericht PZ H|Z => BOB controles afgelopen weekend

Afgelopen weekend hebben onze diensten weer controles gehouden in kader van de BOB controle van het eindejaar. In totaal zijn 2003 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed. Zij hebben kunnen vaststellen
- 11 bestuurders hun rijbewijs voor 3 uur dienden in te leveren
- 4 bestuurders hun rijbewijs voor 6 uur dienden in te leveren
- 1 bestuurder zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15d
   diende in te leveren voor een positieve drugtest
   Buiten het rijden onder invloed hebben ze volgende
   vaststellingen kunnen doen
- 13 bestuurders droegen de gordel niet
- 2 bestuurders hadden hun kind niet vastgemaakt
- 15 bestuurders maakten gebruik van de gsm achter het stuur
- 1 bestuurder negeerde de verboden richting
- 1 voertuig stond fout geparkeerd
- 1 voertuig reed onterecht met een buitenlandse nummerplaat

Vrijdagnacht omstreeks 3u in de ochtend dienden twee agenten tijdens een controlehalte op de Koolmijnlijn een achtervolging in te zetten op een voertuig Citro├źn C4 dat uit de richting van Houthalen gereden kwam.

 Bij het opmerken van onze ploegen gooide de bestuurder zijn stuur om en versnelde richting Houthalen. Tijdens zijn vlucht doofde de bestuurder meermaals de lichten, nam hij een rotonde tegen de richting in en reed met een gevaarlijke snelheid (gelet op de temperaturen en gladde wegen). Hij bracht meermaals andere weggebruikers in gevaar. Uiteindelijk kon hij worden klemgereden en werd de bestuurder en zijn passagier aan een grondige controle onderworpen.

De bestuurder was een 22j man en de passagier 21 jarige man, beide uit Houthalen-Helchteren. De bestuurder heeft alarm geblazen voor alcohol en positief getest op verdovende middelen. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Zijn voertuig werd op bevel van de officier bestuurlijke politie bestuurlijk in beslag genomen. Voor de resem begane inbreuken is er pv opgesteld en zal hij zich moeten verantwoorden voor de politierechter.