zaterdag 10 december 2022

MORGANE JI 'Woman soldier'


PRACHTIG optreden gisterenavond in de ZWARTE ZAAL van cc Muze door MORGANE JI., zo moesten er extra tafels en stoelen geplaatst worden omdat de interesse met de ticketverkoop zo groot was en dit ten nadele van de dansvloer  die moest wijken.
Wat een ontdekking is deze Morgane Ji. Gewapend met de meest groovy banjo ooit brengt zij de vetste fusie van rock, pop, electronica & world. Onmiddellijk herkenbaar dankzij haar unieke stem, wisselend tussen rauw, zacht en dierlijk. Ze krijgt op het podium het gezelschap van E. [gitaar, keyboard & samples], Olivier Carole [bas] en Mogan Cornebert [drums].

Met haar vulkanisch temperament en mysterieuze Afrikaanse, Indiase en Aziatische wortels past Morgane Ji helemaal bij haar geboorteplaats RĂ©union. Haar breed vocaal bereik, melodische lijnen en sjamanistische kreten bieden toeschouwers gegarandeerd entertainment en opwinding. Ze produceert samen met haar muzikanten een ongelooflijk krachtig en transparant geluid dat tegelijkertijd hypnotiserend en dansbaar is. ‘Woman Soldier’, de titel van haar laatste album, symboliseert de vechtlust van een onafhankelijke vrouwelijke artiest en brengt hulde aan de dagelijkse strijd van vrouwen over de hele wereld. Dank aan Ann Jordens voor deze mooie foto's, tekst cc Muze