vrijdag 2 december 2022

Montage KS Zolder komt samen om Sint Baar te vieren


Samen werd er deze morgen ontbijt genomen met de leden van “”MONTAGE”” die eigenlijk al Sint Baar vierden. Nadien werden veel verhalen vertelt van vroeger in de mijn, de omgang met elkaar was fijn en de meeste zagen elkaar in jaren al niet meer. De sfeer was direct goed en aangenaam en de groep nam dan nog samen het middagmaal (friet biefstuk) en dan kwam er stilaan een einde aan deze samenkomst.

Hoe alles terug startte
Er was al langer onder enkele werkmakkers sprake om met de sluiting van 30 jaar steenkoolmijnmijn Zolder op 30 september 2022 (als laatste Belgische Steenkoolmijn in de Benelux) nog eens samen te komen met iedereen van de afdeling MONTAGE van destijds.
Dit zou een hele klus worden want de meesten zagen elkaar niet meer in die 30 jaar in levende lijve.

Paul Vansuetendael en enkele collega’s opperden dan om een What’App aan te maken en zo kon men ten alle tijden iedereen bereiken. Dus op 30 september 2022 werd de groep MONTAGE aangemaakt en de ene na de andere ex mijnwerker sloot zich aan met deze What’sApp groep.
Op zaterdag 15 oktober kwamen de eersten terug samen in Ons Huis, het was een heerlijk weerzien na 30 jaar. Er werden grappen uitgehaald onder elkaar maar vooral de mooie verhalen van destijds zoveel meter onder de grond zorgden ervoor dat men sprak om een reuniĆ« te organiseren met de hele groep als dit mogelijk was. Dus werd er voorop gesteld om op 02 december een groot SINT BAAR feest te organiseren ook in Ons Huis met ontbijt, en middag eten voor zij dit wilde meemaken. Men kon zich dus inschrijven hiervoor. Ondertussen was de What’sApp al uitgegroeid naar zo’n 40 leden die destijds allemaal in de “”MONTAGE”” werkten,.

Dagelijks waren er inschrijven en de groep groeide, toch ook even meegeven dat er enkele kameraden ontgaan zijn door overlijden. Mocht je ook bij deze groep behoren destijds in de steenkoolmijn en je wil deelnemen aan het samenzijn met je ex collega’s schrijf dan een mailtje naar Paul Vansuetendael via dit adres veragevers@hotmail.com dan kan Paul terug contact met je nemen.
Op de planning staat om tijdens de zomermaanden terug een grote BBQ te organiseren met de vrouwen er bij. Dank aan Frederique Jamart voor de foto's; verslag Rudi Coomans