zondag 11 december 2022

Inwoners Dorpsstraat ontevreden!


Inwoners Zolder Cenrum voelen zich beetgenomen.
Gelukkig kwam de Sint over de daken in de Zolderse Dorpskern. Gooit de Kerstman met pakjes vanuit de lucht. Ze zouden anders niet bij de Zolderse gezinnen geraken. Zelf geraken ze ook nog amper tot aan hun eigen woonst. Terwijl dit in een Dorpsvergadering, hun ongemak, ‘niet langer dan twee dagen zou duren’. Ondertussen duurt dit al twee maanden aan!

De Dekenstraat is al voor één laag geasfalteerd. De Dorpstraat lijkt wel een oorlogstafereel uit Oekraïne. Tientallen gezinnen zijn verplicht hun vervoermiddel elders te parkeren, ver van hun eigendom. Met alle ongemakken vandien. Onwetende, (dus niet aanwezig geweest, of slecht geïnformeerd worden), dit aangetekend moest aangevraagd hebben bij de verantwoordelijke aannemer. Legplaten voor opritten, zijn wel degelijk voorzien. Iets wat vroeger vanzelfsprekend gedaan werd, moet je nu aangetekend aanvragen. (?!)

Handelszaken in de Dorpstraat, deden al hun best . Voor hun klanten. Om zelf aanwijzingen aan te brengen, om bij hen te geraken. Het laatste deel dan wel te voet. Door zand, slijk of modder. Lingerie Verbeeck loste dat voor hun deel al op , om hun klanten via de Ringlaan laten in te rijden. Voor Leroli Fashion, (waar deze dagen ook nog een opendeur, én Winterbar voorzien is tvv van Het Weyerke), lag dat heel anders.
Voor hun, en de tientallen gedupeerde gezinnen van de Dorpstraat, is er de laatste hoop.
De belofte dat voor Kerst, iedereen terug mobiel terug aan hun thuis kunnen geraken, door een eerste asfaltering aan te brengen. Wetende dat bij strenge vorst, deze asfaltfabriek tot Maart inactief is. Met alle begrip voor de betrokken aannemers, en hun werknemers die dit Zolders ‘groen project’ in de schoot geworpen kregen. Maar waar hun inwoners van de Dorpstraat al maanden de dupe van zijn! Er werden twee dagen beloofd van ‘ongemak’. In het slechtste geval duurt dit nog in de Lente.

En dan spreken we nog niet over de huisvuilophaling. Die geraken er ook niet!

Iets waar schepenen Lode Schops zich mag mee gaan bekommeren. Om nog voor de strenge winterperikelen. Legplaten te voorzien, of asfalt tot aan hun deur mocht Koning Winter alle werkzaamheden bederven.. Hij zou er de bewoners van de Dorpstraat en hun handelszaken er een enorme dienst mee doen. (foto’s en tekst Tony Sempels)