vrijdag 23 december 2022

Hou jij het warm?

De hogere energieprijzen worden steeds meer voelbaar. Wie het financieel moeilijk heeft, kan voor extra steun bij het Sociaal Huis terecht. Het lokaal bestuur maakt op die manier alle middelen van het energiefonds zo toegankelijk mogelijk. Wie ondanks eigen inspanningen moeite heeft om de energiefacturen te betalen, kan dus een tussenkomst aanvragen. Op basis van een sociaal-financieel onderzoek kijken collega’s van het Sociaal Huis na of je in aanmerking komt.
We hebben het dan bijvoorbeeld over achterstallige gas- en elektriciteitsfacturen of een extra tussenkomst voor inwoners met een budgetmeter. Heb je een lopend afbetaalplan op je energiefactuur? Dan kom je misschien wel in aanmerking voor een tussenkomst in openstaande facturen en/of voor een tussenkomst voor een energiebesparende aankoop zoals een spaardouchekop of een onderhoud van je verwarmingsketel.
Maar er is meer. Met een energiescan onderzoekt een medewerker van het energiehuis je verbruik en checkt je huis op energievreters. Je krijgt nadien tips en een hulppakket om je energieverbruik te verminderen. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om een tussenkomst aan te vragen voor de vervanging van zo’n energieverslindend toestel.
Meer info over tussenkomsten kan je terugvinden via www.heusden-zolder.be of met een bezoek aan het Sociaal Huis.
Info: Sociaal Huis – 011 45 61 50