maandag 12 december 2022

HET VREDESLICHT VANUIT BETHLEHEM UITDRAGEN

Uitleg bij het logo: “Twee handen dragen het vredeslicht, maar je kan er ook twee witte vredesduiven in zien. Op de achtergrond de kaart van Limburg”.

Het ontstaan van het vredeslicht:
Het idee om een danklicht te verspreiden, ontstond in 1986 in Oostenrijk tijdens een uitzending van de openbare omroep. Mensen die zich ingezet hadden voor een benefietactie kregen een geschenkje. Het moest een bijzonder licht worden. Daarom is men een lichtje, hét Vredeslicht, uit de geboortegrot in Bethlehem gaan halen.. En zo gebeurt het nu nog altijd dat de internationale scouts het Licht gaan halen in Bethlehem en het naar Oostenrijk brengen, van waaruit het over gans Europa verspreid wordt, ook naar België.
Hoe komt het vredeslicht tot bij jou …

De scouts van Eversel gaan op vrijdag 16 december het Vredeslicht in hun gouwhuis in Hasselt afhalen en brengen het te voet naar Eversel naar de kerk. Het zal daar in de kerk omstreeks 21 uur aankomen en blijven branden. Iedereen is uitgenodigd om er het Licht te komen overnemen met een eigen kaars, liefst met een lantaarn(tje) om het uitdoven te voorkomen. Dit kan op vrijdagavond tussen 21 en 22 uur én op zaterdag 17 en zondag 18 december telkens tussen 9 en 12 uur.

Wat betekent het vredeslicht uit Bethlehem ?
Het vredeslicht wil mensen motiveren om in de Kerstperiode een eenvoudige, maar persoonlijke bijdrage te leveren om vrede en hartelijkheid door te geven aan de medemensen. Het belangrijkste is dat het vredeslicht wordt doorgegeven … het is een warm gebaar!
Breng een kaarsje naar een buur, een zieke, een eenzame …
Wens hem of haar vrede, vreugde en vertrouwen.
Want dit is onze droom : een échte Kerstmis,
een zee van licht, een stroom van warmte,
een golf van verbondenheid,
een wereld van vrede !