zondag 27 november 2022

Yaro & Jonah de Vlaamse Kampioenen van Hebad

Eindelijk was het zover na drie jaar afwezigheid kon het eindelijk weer doorgaan.
Wat keken de spelers er naar uit om na drie jaar eindelijk opnieuw te knokken voor de titel van Vlaams Kampioen.
Heel wat spelers van Hebad zakte dan ook af naar Mechelen om dit weekend te strijden en het beste van henzelf te geven in deze mooie titelstrijd.

In de hoogste reeks Heren 1-2, was er een halve finale plaats voor Dylan Rosius en Tom Acke, die verloren van het als eerste geplaatste duo Stijn Lenaerts en Lawrence De Pauw. In het heren enkel in deze reeks stoomde Yaro Van Delsen vlot naar de finale, daar wachtte met Tijl Dewit een taaie en gekende tegenstander. Yaro is duidelijk in bloedvorm, want ook in de finale was het een duidelijke zege met 21-14 en 21-16  Yaro dus Vlaams Kampioen. Proficiat met deze knalprestatie!

Ook in de lagere reeksen kon Hebad een rol van betekenis spelen.
Zo speelde Tom Acke de halve finale in het heren enkel 3, dat hij een man is van lange wedstrijden wisten we al, en dat toonde hij vandaag opnieuw net geen 40 minuten op de baan in een driesetter.

Ook in het damesdubbel 3-4 was het net niet Laura Poelmans en Joni Vanesch gingen in de halve finale onderuit tegen Ine Beertens en Nele Vervloet, opnieuw in drie sets.

In het heren enkel 4 hebben we met Jonah Quintens een jong talent met heel wat potentieel. Hij knalde zich naar de finale tegen Emre Mutlu. Wat een weekend voor deze jonge snaak, in de finale stoomde hij naar een 21-12 21-11 winst. Hij mag zich dus Vlaams kampioen noemen voor één seizoen.
Met dank aan Chris Linders voor verslaggeving