zondag 20 november 2022

TTC Smash Heusden - uitslagen week 8


De A-ploeg trok met een beetje lood in de schoenen naar Schulen, want daar winnen zou wreed moeilijk worden als hun D-ploeg zou uitpakken met 2 B6-klassementen, wat ook gebeurde. Wouter en Jimmy konden respectievelijk wel een C2 en een B6 opeten, alsook allebei C4 Senne. Maar daar hield het op. Frederik en Stefaan kwamen net dat ietsje te kort om een bijdrage te leveren.

Onze B-ploeg was met Marc, Kristel, Arno en Natanaël (alle D0) op papier en in real time de sterkere van het Schulense E-team (D0 D0 D2 D4). Hier liet Arno wat steken vallen en kon maar 1 wedstrijd winnen. Zijn teamgenoten waren goed voor elk 3 punten. Zo staan ze weer op de 2de plaats in de rangschikking. Voor de C-ploeg werd het ook een avondje om vlug te vergeten. Eerste in deze reeks, Alken A, kon uitpakken met B4,C6,D0,D2 tegenover onze ploeg met 2 reserven: Johan D0, Jos D4, Ludo E4 en Liviu NG. Johan was goed in vorm en wist zijn eerste 2 wedstrijden redelijk gemakkelijk binnen te rijven. Tegen C6 Stefan moest hij in de 5de set toch de duimen leggen. Voor de rest hadden we weinig verhaal tegen de Alkense overmacht, maar werden toch niet echt overrompeld, getuige de verliezende sets met 8, 9 of 10 punten. Enkel Jos kon één keer een 4e set afdwingen.

Een mooier verhaal was weggelegd voor onze D-ploeg.
De vaste kern Nicolas, Thibault en Yorn werd nog een keer aangevuld met reserve Rens. Gelukkig had United K niet hun sterkste ploeg opgesteld: 4x E6, daarbij weliswaar een +50 veteraan vrijetijdspeler, maar deze vormde niet het grootste gevaar met zijn 2 zeges. Rens kon ook dit keer geen match verzilveren, maar wist het Noah toch moeilijk te maken met 1 gewonnen set en hij legde Michiel het vuur aan de schenen door set 2 te winnen met 15-13, en set 3 en 4 verloor onze jongste strijder nipt met 10 en 9 tegenpunten. Yorn begon met een 5 sets verlies maar wist zijn volgende tegenstanders wel te verschalken in 2 x een 5-setter en moegestreden wist hij met een efforke de laatste tegenstander te vloeren in 4 sets. Ook Thibault moest vol aan de bak en wist 2 matchen met veel moeite (ja, ook 5-setters) op zijn conto bij te schrijven. De 2 verloren matchen (een maal 5 en eenmaal 4 sets) konden met een beetje geluk ook andersom geëindigd zijn. Nicolas was weer eens weergaloos goed met 2 zeges in 3 sets, 1 verloren 5-setter en moest de laatste echt op het scherp van de snee uitvechten, want daarvan hing de eindzege vast. Gelukkig bleef hij cool genoeg om de allerlaatste set nog met 11-13 naar zijn hand te zetten. Oef, gelijkspel 8-8. En dus nog net genoeg om nummer 1 te blijven in hun reeks. Dikke proficiat. 
Schulen D Heusden A 12 - 04
Schulen E Heusden B 06 - 10
Alken A Heusden C 14 - 02
United K Heusden D 08 - 08
Met veel dank aan Ludo Bellinkx voor TTC Smash Heusden