maandag 21 november 2022

TeamCup TTm 19/20 november 2022 - resultaten

Het voorbije weekend ging in Dendermonde de TeamCup TTm (Toestelturnen meisjes) door. Dit is een wedstrijd waarbij elke club een team mag vormen van 6 meisje, waarbij er aan elk toestel 4 meisjes mogen aantreden. Eén van de 4 meisjes per toestel mogen ze aanduiden als hun joker en dan tellen haar punten dubbel.

Op zaterdag kwam het C-niveau aan bod en op zondag het AB-niveau.
 Omwille van het groot aantal ingeschreven teams werd zondag de wedstrijd in 2 delen verdeeld.
Antwerpen / Vlaams Brabant / West Vlaanderen.
Limburg / Oost Vlaanderen.
Van Limburg wisten Turnkring Moed en Volharding en Palfit Paal prijzen in de wacht te slepen. Met 8 punten verschil eindigde Turnkring MeV heel mooi op de éérste plaats. En Palfit paal wist met één tiende van een punt, nipt mooi de 3de plaats binnen te halen.


Zonder rekening te houden met een mogelijk verschil van jureren zou Turnkring MeV, indien de 2 delen samengeteld zouden worden ook hier een podiumplaats binnen kunnen halen hebben met een derde plaats door hun 187.550 punten. (net 0.05 meer)


Voor Turnkring Moed en Volharding was dit de eerste wedstrijd van het seizoen. Deze eerste wedstrijd was zeker niet foutloos... vooral aan de balk hebben we heel wat puntjes laten liggen.

Het winnen van de wedstrijd is natuurlijk een mooie beloning voor het werk van de meisjes en hun trainers,
maar zat helemaal niet in onze doelstellingen voor deze wedstrijd.
Aangezien het de eerste wedstrijd van het seizoen was, hadden we de volgende doelen gezet.
Geniet van jullie wedstrijd, heb plezier en straal. Het is een teamwedstrijd, steun elkaar. Wat niet lukt is niet erg... leer omgaan met stressen en verlies... sterk je en ga positief door. Goed of niet goed... we nemen het terug mee naar de training en werken er aan verder. En hierbij mag ik als hoofdtrainer zeggen dat ze dit perfect gedaan hebben. De teamspirit zat erin, we hebben de hele wedstrijd stralende gezichten gezien, een gelukte of wat minder gelukte oefening... het team was er voor elkaar. Prachtig om te zien.

PS: Nog wat nieuws naast de zijlijn.
Volgend weekend 26/27 november 2022 gaat onze 17de Cup Michel Wanten door. Met dit jaar clubs uit Frankrijk, Nederland en België. En we zijn heel benieuwd naar het niveau, want er zijn enkele Top Clubs bij.

Nieuwe Turnhal - Velodroom - Circuit Zolder """ 2023 """
Ja hoor, de lang verwachte volledig ingerichte turnhal begint stilaan vorm te krijgen. De ruwbouw is zo goed als volledig klaar.
Eind maart beginnen ze mogelijk aan de binneninrichting van de turnhal... Dankzij onze Gemeente Heusden-Zolder gaan we dan eindelijk ook kunnen genieten van een ingerichte turnhal zoals momenteel vele clubs in België... we hinkten hier toch ondertussen een heel stuk achterop. De gymnasten, trainers en bestuursleden kijken popelend uit naar de (momenteel ongekende) openingsdatum.

In bijlage kan je de volgende documenten vinden. Volledige uitslag Team-Cup TTm. Enkele sfeerfoto's en het podium. https://www.instagram.com/p/ClMc7yvoIkm/ De weekend verdeling van de 17de Cup Michel Wanten 2022.