zondag 13 november 2022

Hebad 1G op de tweede plaats in eerste Nationale

Vandaag was het D-Day voor Hebad 1G. Voormiddag stond er in de eerste ontmoeting met Lokerse 1G een jong team tegenover hen.

Maar Lokerse bezit over sterke heren, en dat werd meteen duidelijk in het herendubbel. De heren verloren de eerste set, maar herpakte zich in de tweede, de bordjes gelijk een derde beslissende nodig.

Een nipt verlies en dus 0-1. De dames die ook een derde set nodig hadden, wisten wel de winst te pakken. 1-1 dus na de dubbels.
In het herenenkel, was een vlotte winst voor Rowan Scheurrkogel, maar Pol Biesmans ging nipt onderuit in jawel opnieuw een driesetter, een 2-2 tussenstand dus.
Lotte Geerts stoomde vlot naar winst, en Amber Boonen deed hetzelfde maar dan wel in drie sets, dus 4-2 voor Hebad.

Winst in één van de twee gemengde is nodig voor winst. Dylan Rosius en Mare Van Britsom zorgde voor het verlossende punt, een 5-3 eindstand.

Namiddag knalt Hebad zich met nog een speeldag te gaan al naar zekerheid voor de play-offs
Tegen Pluimplukkers uit Gent won Hebad beide dubbels, al hadden de dames hier wel drie sets voor nodig. In de vier enkelspelen was er een vlotte winst in het herenenkel 2 en damesenkel 2.

Zowel in het eerste herenenkel als in de eerste damesenkel waren er opnieuw drie sets nodig om de winst veilig te stellen. Een onverhoopte 6-0 voorsprong, en dus tijd om eens te experimenteren.
Pol Biesmans mocht aantreden in het eerste gemengde samen met Mare Van Britsom, In het tweede gemengde start Rowan Scheurkogel aan de zijde van Amber Boonen.

Opnieuw 2 driesetters, maar in de derde set stoomde beide teams echter vlot naar een overwinning en zo stond de 8-0 eindstand vast.

Op de laatste speeldag in Sint-Amandsberg, moet Hebad 1G aan de bak tegen de derde in de stand Verviers 1G.

Beide teams zijn samen met W&L 1G uit Leuven zeker van de play-offs.
Lebad 1G uit Kortrijk en Pluimplukkers 1G uit Gent mogen in een onderling duel uitmaken wie de vierde ploeg wordt in de play-offs
De ranking is belangrijk voor de plaatsing in de eindronde, dus het wordt nog uitkijken op de laatste speeldag. Met dank aan Chris Linders voor verslag en foto