woensdag 5 oktober 2022

V8 Kermis in Heusden-Zolder.

Ronde 9 en 10 NWES zullen plaatsvinden bij ons. Nadat Gerhard Berger al wegtrok met zijn DTM kampioenschap, blijft Jerome Galpin trouw aan Terlaemen en Zolder. In het leven geroepen door iemand die in zijn Zolder ook nog eens zijn terugkeer zal vieren. Na een inactiviteit van bijna 5 jaar keert Anthony Kumpen terug achter het stuur van een nieuw V8 monster. Of zoals het huisje thuis tikt, tikt het nergens. Titelkandidaat Alon Day, in dienst van datzelfde PK Carsport, gaat de tegenstand van zijn teambaas voelen. Iets waar de echte V8 fans op gewacht hebben. In dit geval, zal Anthony vooral ‘in dienst’ rijden voor Alon Day. Nog voor ze naar de finales gaan in Kroatië voor de laatste ronde van dit NWES kampioenschap.

Hoge verwachtingen ook voor Marc Goossens, die met zijn SPEEDHOUSE team in Zolder wil scoren. Helemaal uitgeteld is die niet, doch voor een titel bijna uitgeteld. De confrontatie met Alon Day en Anthony Kumpen zal zeker de moeite waard zijn om te aanschouwen. Graff en Maggi zijn hun titelbelagers, en in de running.

In EURONASCAR 2 is ook nog niks zeker. Het zal er vlijmscherp aan toegaan tussen Alberto Naska en Liam Hezemans. Beiden ook ‘rookies’ in het kampioenschap. Wie houdt daar het hoofd koel? Wetende dat ze hun auto delen met hun PRO rijders. Maar ook daar, letten we vooral op de cat-fight. 4 vrouwen die in de clinch gaan voor de NWES Lady’s Trophy!!

Heel wat ‘veronderstellingen’, in de voorlaatste ronde van dit NWES gebeuren. Voor Heusden-Zolderaars GRATIS INKOM!! Zeker de moeite waard.
Donderdag volgt er weer ‘de parade’. Van het circuit, naar het Heldenplein. En vice versa. Jullie kans om de V8 monsters te ontmoeten én hun piloten. Die ontspannen sfeer, zal zeker niet gelden op het asfalt van Terlaemen.

Als ze bumper aan bumper gaan, gaat het zeker een kermis worden voor verzamelaars van brokstukken. Of het zover komt, en je kan niet aanwezig zijn, kan je alles nog LIVE volgen op YouTube. (Tony Sempels)