zaterdag 15 oktober 2022

Straks kan je naar Vocaal Ensemble Amicantus 25 JAAR op de planken

CC Muze, Heusden-Zolder zaterdag 15 oktober 2022, om 20u15
Het vocaal ensemble Amicantus, opgericht door mensen uit Heusden-Zolder zo een 25 jaar geleden brengen 
Alexander Schneider, algemene leiding
Fabien Moulaert, basso continuo Joowon Chung - sopraan Rupert Enticknap - contratenor Fabian Kelly - tenor Felix Rumpf - bas 
Vlaams barokorkest olv Dirk Vandaele vocaal ensemble Amicantus

Händel, anders dan anders
Na de live-samenwerking van zijn solistische vocaal collectief Ensemble Polyharmonique met grote Europese orkesten, belandde Alexander Schneider op het hoogste schavot in de uitvoering van oude muziek.

Zijn hedendaagse aanpak van werk uit deze tijdsperiode raast als een wervelwind door het muzikale landschap. Deze Duitse contratenor is al 18 jaar lid van het Collegium Vocale Gent, hij kent en doorvoelt de oude muziekuitvoeringspraktijk als geen ander.

Schneider past de Messiah volledig aan aan de individuele omstandigheden van de uitvoerders, een praktijk die Händel zelf toepaste, getuige de vele overgebleven versies van zijn hand.

Vlaams toporkest Violist Dirk Vandaele, ook al bekend van een eindeloze reeks samenwerkingen op topniveau, bouwt voor deze voorstelling als primus inter pares een barokorkest met Vlaamse topmuzikanten. Samen met het vocaal ensemble Amicantus, gespecialiseerd in het repertoire van de oude muziek en sinds januari 2018 onder leiding van Alexander Schneider, is deze bijzondere versie van Händels meesterwerk te beleven in oktober 2022.
Tickets: www.muze.be