maandag 10 oktober 2022

NWES Zolder 2022.

De terugkeer van Anthony Kumpen, had op Zaterdag alvast geen succes. Dé protagonist van dit sinds 2015 gebeuren op Circuit Zolder, moest starten vanuit de pitstraat met een stokkende #24. Zijn fans waren wel aanwezig. En werden bediend zoals altijd.

Kumpen die de 6e tijd gereden had op de startgrid voor Zaterdag, moest vanuit de pitstraat monopoly denken. De auto zo goed mogelijk maken, voor een goede startplaats op Zondag. En dat deed hij. Ondanks een 0 resultaat, een 4e startplaats bemachtigd.

Marc Goossens van Speedhoude deed iets beter, en mocht op P2 starten. ‘The Goose’, die je niet moet leren rijden op zijn plaatselijk circuit. Dat bewees hij al onder andere vleugels. Doe daar een Pol van Pollaert bi, en we hebben we voor het eerst dit jaar, 3 Belgen in de Koninginneklasse van het Europese V8 gebeuren. Dat was ooit anders.

Ook voor deze wedstrijd, en door de terugkeer van Kumpen, moest kampioenschapsleider Alon Day, elders onderdak zoeken. Dat vond hij bij Speedhouse onder het nummer 40. Geen plaagstoot, doch goed afgesproken bij aanvang van het kampioenschap. Alon Day rijdt zijn #24 2022, voor dubbele punten en waarschijnlijk zijn nieuwe titel, in Croatië. In Zolder reed hij zijn 100ste NWES wedstrijd. Opnieuw een record. Zolder 2022 werd echter een teleurstelling voor Day.

Voor Liam Hezemans was Zolder… GOED! Op de laatste manche na, deed hij wat hij in Brands Hatch deed! Meesterlijk zijn, in zijn PRO2 klasse, en voorin strijden in de hoogste klasse voor Hendiks Motorsport. De nieuwe garde is in aantocht. Giorgio Maggi heeft zich ook goed ingeburgerd.
Net als Sebastiaan Bleekemolen, die alweer voor een verrassing zorgde. Met een beschermengel, dikke punten pakken en uit de brokken blijven.

Gianmarco Ercoli was in Zolder echter niet te stoppen. Hij reed de sterren van de hemel, waar zelfs Goossens en Kumpen geen antwoord op hadden. Laat staan de rest.
Pol van Pollaert, zorgde voor een SC situatie. En met nog 4 raceronden te gaan, gingen de Belgische poppetjes aan het dansen. Dé kans voor Marc Goossens om zijn seizoen te redden. Dé kans voor Anthony Kumpen om zijn fans te plezieren.
Bij de herstart krijgt Goossens, een tik van Ghirelli. Hezemans is daar ook jammerlijk genoeg slachtoffer van. Doubek en Lemarie zijn ook uitgeteld. Bleekemolen stormt hierdoor naar P3, en Kenko Miura nar P5. De Japanner die zijn terugkeer naar NWES vierde in Zolder met zijn hele gezin. Zij hebben alvast iets om te onthouden.

Wij onthouden alvast van NWES 2022. Dat de parade héél vlug gedaan was. De terugkeer van Anthony Kumpen. Dat voor de thuisblijvers geen camera’s werkten voor een volle broadcast. En dat twee wedstrijden beëindigen onder geel, héél on-Amerikaans is. (Tony Sempels)