maandag 17 oktober 2022

NEEN tegen armoede!

Vandaag 17 oktober bekent ook Heusden-Zolder kleur tijdens de Werelddag van het Verzet tegen Armoede. Net zoals zoveel lokale besturen hangen we op verschillende locaties een wit geknoopt laken uit, als symbool voor de moeilijkheden die armoede met zich meebrengt.
Maar daar stopt het voor ons niet. Elke dag opnieuw zijn er heel wat collega’s en vrijwilligers die hun schouders zetten onder projecten om het verschil te maken. Het zijn langlopende initiatieven die in de strijd tegen armoede het verschil willen maken. In de week van 17 t.e.m. 23 oktober zetten we zowel de medewerkers als de initiatieven in de schijnwerper met de affiche-campagne ‘NEEN tegen armoede’.
Maar welke projecten gaan er eigenlijk dagelijks de strijd aan tegen armoede?
We lijsten ze even voor jullie op …elke dag zal er een nieuw verhaal online komen
Hupsakee “
In de ontmoetingsgroepen van Hupsakee en Koala komen ouders met hun kindje van 0 tot 3 jaar wekelijks samen”, vertelt kinderbegeleidster DaniĆ«lla. “Bedoeling is om elkaar te ontmoeten, om samen te spelen en om samen op te voeden. Elke samenkomst start met een onthaalmoment, gevolgd door een activiteit. Afsluiten doen we steevast met een tasje soep.”