zondag 30 oktober 2022

LIAM HEZEMANS VERDIEND NWES KAMPIOEN

En wat een spannende race werd het. Liam Hezemans en Alberto Naska gingen het met elkaar uitvechten. Pole-sitter Tziortzis kon nog wat roet in het eten gooien, en desnoods als derde hond ook nog met het spreekwoordelijke gouden been gaan lopen.
Hezemans pakt meteen de Hole-shot. Met Tziortzis achter hem en Naska als 3e. Gil Linster kent alweer een uitval. Overkwam hem ook al in Zolder op Zondag. Ondertussen rijd ook Gomez zijn prachtige #46 van Marko Stipp total-loss op een bandenstapel en zorgt voor een SC procedure.
6 ronden schieten er over, om de 2022 kampioen te bepalen, en ook nu is Hezemans op zijn hoede en als eerste weg. Melvin De Groot en Martin Doubek spelen ook nog goed mee en zorgen voor mooie gevechten. Bleekemolen heeft alweer een topdag en ligt op de 4e plaats, in het zog van de titelprotagonisten.
Bij de dames ook incidenten. Del Castello vecht altijd voor wat ze waard is en staat haar mannetje goed. Maar ze gaat ook niets uit de weg. Soms zou ze dat beter wel doen, dan had ze meer punten gepakt het hele seizoen door. Nu gaat Duitse deerne Alina Loibnegger met het ereplaats lopen en wint de laatste race van het seizoen. Arianna Casoli eindigde derde. Wel mooi wat deze dames geleverd hebben 2022. Voor herhaling vatbaar.
LIAM HEZEMANS is dus NWES2 kampioen. Voor Hendriks motorsport (NL) Nu al het derde jaar op rij, dat zij een kampioenen wagen afleveren. Welverdiend!!! Namiddag volgt de allerlaatste NWESPRO manche, live te volgen op youtube/euronascar. Waar onze ogen op onze #24 (Alon Day, PK Carsport) gericht zijn en op Marc Goossens #14 (Speedhouse)
Met dank aan Dirk Deekens en Joseph Bams voor hun deelname in het leveren van de paradefoto's...