zondag 2 oktober 2022

MIJN | KRACHT met ANATOLISCHE ROCK en KDR-charbonnage


KDR-charbonnage is de kersverse rock band met leden uit onze gemeente Heusden-Zolder. Deze nieuwe band brengt  rock van een ander caliber namelijk  ""ANATOLISCHE ROCK "". Dat is een génre dat is ontstaan in de jaren 1970 en zijn covers van volksliederen dat werd getransformeerd naar het Westerse met daarvoor voorziene instrumenten. Grote namen van het Turkse muziekwereld hebben toen dit stijl gecreëerd en is dat blijven doorbestaan. Cem Karaca, Barış Manço, Moğollar, 3 Hürel en Ersen ve Dadaşlar waren hier de pionnen van.

Het ondertussen gekende muziek & kunst vereniging The Voice of Art en daar de oprichter Ramazan Bel is hier de initiatiefnemer en organisator. De naam KDR - Charbonnage heeft het eigenlijk ook over ons, KDR is de afkorting van het woord Kader wat in het Turks wilt zeggen Lot en zoals jullie weten Charbonnage zijn de steenkolenmijnen !
Gisterenavond in de tent CLUB ORÏENTAL was dan de voorstelling van KDR - Charbonnage met succes en toch vele kwamen kennis maken met deze groep en hun gebrachte muziekstijl. GEWOON PRACHTIG EN GOED.
Foto's met dank aan Linda Graulus