zondag 23 oktober 2022

Het EINDE van een RIJKE VOETBALCULTUUR FC BERKENBOS VC MIREILLE

We kregen het spijtige nieuws binnen dat VC Mireille Berkenbos spelende op  het voetbalterrein De Nieuwe Dijk gestopt is met voetballen wegens steeds weer te weinig spelers of gekwetste spelers en spelers die verhuist zijn. Willy Janssens is 53 jaar lang de voorzitter van de club geweest en heeft met veel pijn in het hart de boeken moeten neerleggen.
We geven toch nog even een overzicht van deze club mee die een enorm groot voetbalverleden heeft.

Het dagelijkse bestuur

Voorzitter = Willy Janssens 
Secretaris = Patrick Janssens 
Schatbewaarder = Pieter Dumoulin 
Bestuur = Luc Gillot & Richard Digneffe 
Scheidsrechter = Patrick Janssens 
Feestcomite = Michael Vanpol 
Spelers:
Pieter Dumoulin, Sven Loos, Niels Kelchtermans, Luc Gillot, Bernie Devuyst, Kristof Vanbokrijk, Tom Balette, Michael Vanpol, Johan Truyers, Rachid El Hari, Billal Tubadan, Giel Leyssens, Jonathan Verstrepen, Malik Mutlu, Ugur Gusoy, Murat Atmaca, Pieter Neels, Bekir Sandal, Tanyu Turkeli, Theo Poelmans, Ahmet Karakaya, Imbrahim Komurboga, Rafa Corsi  Rama ? en Manus ?   

De club is actief sinds 1959 op 01 augustus toen als KWB Berkenbos, nadien overgegaan is naar De Rijzende Zon Berkenbos, en nog wat later is deze club ook gaan voetballen in de Bedrijvenbond Limburg met VC Mireille en een 2de ploeg bleef wedstrijden spelen tegen de liefhebbersploegen uit de buurt als Fc Berkenbos.
Speelde jarenlang op de velden aan de Minderbroederstraat, en sinds september 2020 speelt VC Mireille | Berkenbos nu wedstrijden op de voetbalvelden gelegen aan de Nieuwe Dijk te Hal op de velden van Kvv Heusden-Zolder. Opvallende is dat de voorzitter Willy Janssens al 53 jaar de voorzitter van de club is en heeft alle naamsveranderingen van de club meegemaakt. Hij zag vele spelers komen en gaan.