zondag 2 oktober 2022

FEESTDAG ST.-FRANCISCUS – 4 OKTOBER


Foto Franciscusglasraam in de inkomhal van het St.-Franciscuscollege in Berkenbos.
Op 4 oktober wordt de feestdag van de H. Franciscus gevierd. Hij is de patroonheilige van onze ‘Pastorale Eénheid St.-Franciscus Heusden’ (parochies Berkenbos, Eversel, Heusden en Lindeman).

Daarom wil het Team van de Pastorale Eénheid deze feestdag extra onder de aandacht brengen en verwijzen naar 2 initiatieven om deze feestdag te vieren.

1. Op maandagavond 3 oktober heeft er een avondwandeling plaats in samenwerking met het St.-Franciscuscollege. Het vertrek is voorzien om 18.30 uur aan het Franciscusbeeld bij de hoofdingang van het St.-Franciscuscollege. Het is een rustige wandeling van circa 5 km. Na de wandeling is er nog een gezellig samenzijn in de refter van het college. Daar zal Paul Coolen ook even vertellen over zijn ‘Franciscuservaringen’ in en rond Assisi tijdens zijn recente staptocht van Firenze naar Rome.

2. Op dinsdagmorgen 4 oktober om 9 uur heeft er in de kerk van Heusden een Eucharistieviering plaats waarin de H. Franciscus speciaal herdacht / gevierd wordt. Ook na deze Viering is er gelegenheid om nog even samen te zijn bij een tas koffie en een “franchipanneke”. Iedereen is uitgenodigd om aan beide initiateven deel te nemen. Maken we er een mooie feestdag van. Dank aan Willy Van Aelst