zaterdag 1 oktober 2022

Diafragma 11

DIAFRAGMA 11 zal een 
vernissage van hun tentoonstelling op 6 oktober organiseren in de sporthal van Zolder.

In augustus 2012 werden, door een groep enthousiastelingen uit Heusden-Zolder en omgeving, de eerste gesprekken gestart voor het oprichten van een fotoclub. Op 6 oktober vond hun eerste tentoonstelling plaats in de cafetaria van de sporthal van Zolder. De officiële start werd gegeven op 30 november 2012. Sindsdien wordt er om de 6 à 8 weken een nieuwe reeks foto’s opgehangen in de cafetaria. Enkele jaren later werd er ook in de cafetaria van de sporthal van Helchteren permanent tentoongesteld en wisselden de reeksen elkaar af.

Regelmatig worden uitstappen georganiseerd, dichtbij of wat verder, zoals de Elzas, Metz, Vallei van de Somme, Speyer, Rotterdam, Gent, Diest, Borgloon, Kanne, ... Het bezoeken van fototentoonstellingen staat regelmatig op het programma.
Tot nu toe hebben we ook al drie maal deelgenomen aan de fototentoonstelling in het stadhuis van Hesdin, de Franse zusterstad van Heusden-Zolder.

Maandelijks komen de leden samen in Zolder op de tweede woensdag van de maand. Telkens wordt er een nieuw thema gekozen en dient elk lid enkele maanden later 2 foto’s te presenteren die dan besproken worden. Op die manier trachten we elk individu te stimuleren om steeds betere foto’s te maken, wat de totale uitstraling van de fotoclub ten goede komt. Momenteel bestaat de club uit 13 leden met een gemeenschappelijke achtergrond: opleiding fotografie aan het CVO Heusden-Zolder, dat nu de naam ‘Verdieping’ draagt. Ook Diafragma 11 draagt bij aan de ‘verdieping’ in de fotografie.

Website: www.diafragma11.be
Facebook: www.facebook.com/Diafragma11
Bestuur
Voorzitter: Patrick Janssens
Penningmeester: Frank Van Erdewijk
Secretaris: Ilse Jacobs
Leden : op de foto van links naar rechts
Bovenste rij = Frank Van Erdewijk, Mario Maes, Eddy Coenen, Jan Vansimpsen, Luc Jans, Yves Speelmans
Middelste rij = Jos Hermans, Sven Kluppels, Patrick Janssen
onderste rij = Marc Mostmans, Paola Petrelli, Ilse Jacobs, Marc Gemels