zaterdag 15 oktober 2022

AMICANTUS straks in de MUZE met 'Händels Messiah 2.0'

Gisterenavond was de algemene repetitie voor het vocaal Ensemble Amicantus in cc Muze. Alles nog eens goed doornemen  Vanavond kan je dan ook naar cc Muze om dit optreden bij te wonen.
Het oratorium ‘Messias’ van Georg Friedrich Händel [1685-1759] is één van de populairste werken in de Westerse muziek. Het wordt vaak binnen de traditionele lijnen uitgevoerd. Tijd voor een andere aanpak o.l.v. dirigent Alexander Schneider, 4 solisten, een 16-koppig barokorkest en ensemble Amicantus. Voor de uitvoering van dit meesterwerk uit de klassieke muziek zijn 4 internationale sterren te gast: Sopraan Joowon Chung, contratenor Rupert Enticknap, tenor Fabian Kelly en bas Felix Rumpf. Elk van deze topsolisten stond de voorbije jaren op internationale podia in Berlijn, New York, Wenen, Londen,… waarbij ze samenwerkten met de grootste namen uit de klassieke muziek zoals René Jacobs en Philippe Herreweghe.

Organist Fabien Moulaert bouwt voor deze voorstelling een barokorkest met Vlaamse topmuzikanten. Samen met het vocaal ensemble Amicantus, sinds 2018 onder leiding van Alexander Schneider, is deze bijzondere versie van Händels meesterwerk te beleven in onze prachtige schouwburg. www.amicantus.be  Dank aan Ann Jordens voor deze mooie foto's