woensdag 19 oktober 2022

50 jaar Samana Zolder-centrum


Vandaag was het een hoogdag bij Samana in Zolder, zij vierden vandaag hun 50 jarig bestaan en er schreven zich 131 personen in voor deelname aan het feest dat mocht plaats vinden in de Jogem.
Voorzitster Rozette Jans zorgde voor een goede verwelkoming van al haar leden op de receptie. 
Daarna gaf Rosette een toespraak aan haar leden en gaf van ontstaan tot op heden een overzicht.
Rosette bedankte ook alle kernleden en losse medewerkers, het dagelijks bestuur natuurlijk niet vergeten. Onder de aanwezige is ook de burgemeester Mario Borremans kwam langs om een cheque van €400  te overhandigen namen het gemeentebestuur.

Speciale huldiging van Schillebeeks Roger, Vanhamel Guido, Marleentje Houben die al 46 jaar kernlid is waarvan zij 39 jaar voorzitter Samana Zolder was. Verder werden al de huidige kernleden ook hulde gebracht
Na de toespraken en het klinken van een glaasje bubbels was iedereen toe aan de broodjes en een lekker dessertje. met koffie of thee. Iedereen genoot van deze aandacht en de meesten hebben elkaar door corona een tijd niet gezien dus reden genoeg om nog eens wat bij te praten met elkaar

Ziekenzorg Zolder nu al enkele jaren Samana Zolder en is opgericht in 1972 door meester Lambrechts en Jan Vanvelk ,in het begin waren er 50 a 60 leden. Het bestuur bestond uit 7 personen van verschillende Zolderse verenigingen, vergaderen deden ze bij de pastoor. Nu 50 jaar later hebben we 290 leden, 26 kernleden en 8 losse medewerkers. Nu vergaderen we in De Bloemelingen.
Verslaggeving door Rudi Coomans en foto's met dank aan Frederique Jamart