zaterdag 8 oktober 2022

10 jaar Diafragma 11 “Creatief met contrast”.

Deze avond kwamen de leden van DIAFRAGMA 11  samen om hun viering 10 jaar fotoclub DIAFRAGMA 11 samen te vieren. Met een expo in de sporthal van Zolder. De vernissage van deze expo mocht dan doorgaan vandaag vrijdag 07 augustus tussen 19 en 23 uur.
Elke dag dit weekend 08|09 oktober kan je in het cafetaria sporthal Zolder terecht tussen 14u en 17u om de mooie werken te komen bekijken en de fotomakers te spreken.
Meer info kan  je KLIK HIER terug vinden
Foto's met dank aan Frederique Jamart 
Cafetaria Sporthal Zolder Dekenlaan 2 te 3550 H|Z
 We maken een kort overzicht van ontstaan tot heden van fotoclub DIAFRAGMA 11

In augustus 2012 werden, door een groep enthousiastelingen uit Heusden-Zolder en omgeving, de eerste gesprekken gestart voor het oprichten van een fotoclub. Op 6 oktober vond hun eerste tentoonstelling plaats in de cafetaria van de sporthal van Zolder. De officiële start werd gegeven op 30 november 2012. Sindsdien wordt er om de 6 à 8 weken een nieuwe reeks foto’s opgehangen in de cafetaria. Enkele jaren later werd er ook in de cafetaria van de sporthal van Helchteren permanent tentoongesteld en wisselden de reeksen elkaar af.

Regelmatig worden uitstappen georganiseerd, dichtbij of wat verder, zoals de Elzas, Metz, Vallei van de Somme, Speyer, Rotterdam, Gent, Diest, Borgloon, Kanne, ... Het bezoeken van fototentoonstellingen staat regelmatig op het programma.
Tot nu toe hebben we ook al drie maal deelgenomen aan de fototentoonstelling in het stadhuis van Hesdin, de Franse zusterstad van Heusden-Zolder.
Maandelijks komen de leden samen in Zolder op de tweede woensdag van de maand. Telkens wordt er een nieuw thema gekozen en dient elk lid enkele maanden later 2 foto’s te presenteren die dan besproken worden. Op die manier trachten we elk individu te stimuleren om steeds betere foto’s te maken, wat de totale uitstraling van de fotoclub ten goede komt. Momenteel bestaat de club uit 13 leden met een gemeenschappelijke achtergrond: opleiding fotografie aan het CVO Heusden-Zolder, dat nu de naam ‘Verdieping’ draagt. Ook Diafragma 11 draagt bij aan de ‘verdieping’ in de fotografie. 10 jaar Diafragma 11 “Creatief met contrast”.

Voorzitter: Patrick Janssens
Penningmeester: Frank Van Erdewijk
Secretaris: Ilse Jacobs
Leden : Frank Van Erdewijk, Mario Maes, Eddy Coenen, Jan Vansimpsen, Luc Jans, Yves SpeelmansJos Hermans, Sven Kluppels, Patrick Janssen, Marc Mostmans, Paola Petrelli, Ilse Jacobs, Marc Gemels. Foto's met dank aan Frederique Jamart