vrijdag 2 september 2022

Werkzaamheden Velodroom circuit Zolder

Deze voormiddag heb ik een rondleiding gekregen van werfleider Jan Geebelen op de site waar de velodroom staat. Op mijn vraag of de werkzaamheden vertraging hebben opgelopen door het voorval met het ijzeren gebinte was zijn antwoord. " We hebben inderdaad wat vertraging opgelopen maar niet in die aard dat we weken achter liggen op het voorziene schema" We hadden al wat voorsprong op de werken en dat compenseert wel de achterstand". 

Op onze rondleiding zien we dat arbeiders al begonnen zijn met de nutsvoorzieningen in het kelder gedeelte. Het aanbrengen van het buizensysteem voor water. en andere. Verder in het keldergedeelte zijn arbeiders de muren aan het optrekken voor de kleedkamers. Als we naar boven gaan zien we eigenlijk wat een gigantische afmeting de velodroom heeft.

 Op 12 september wordt er begonnen met het plaatsen van de aluminium profielen voor de ramen en tegen die tijd wordt er ook bekeken of men verder kan werken aan het dakgebinte. In de tribunes is er plaats voor 1013 plaatsen en kan bij grote evenementen uitgerold worden met nog eens 1000 plaatsen. 

Op het middenplein is er plaats voor 1650 personen. Ook het horecagedeelte kan bij grote evenementen aangepast en vergroot worden. De hoop is er om de deuren van de velodroom te openen in het voorjaar van 2023. Het volgende persmoment is voorzien op 30 september, we houden jullie op de hoogte. Met veel dank aan Joseph Bams voor verslaggeving en foto's