maandag 26 september 2022

VANDAAG GEZIEN opbouw reuzenrad aan Braderieplein

Als je deze morgen aan het braderieplein kwam voorbijgereden aan de Koolmijnlaan zag je dat men bezig was met de opbouw van dit reuzenrad van 36m hoog. In de loop van de namiddag was heel het rad in elkaar geplaatst en wacht nu op de opening braderie 2022.

Winkelcentrum Cité viert dit jaar zijn 70ste braderie en is daarmee één van, zo niet, het oudste winkelcentrum van het land. De braderiekoopjes starten er altijd op de laatste woensdag van september, dit jaar de 29ste dus en loopt dan tot de maandag erop, 3 oktober dus. Omdat het een feestjaar is verloten de handelaars nog meer prijzen dan anders. Er zijn 10 goodiebags te winnen met elk voor meer dan 500 euro aan prijzen. Sommige handelaars doen daar nog een schepje bovenop met een extra cadeau(bon).

Zaterdagavond 1 oktober kan je in de feesttent op het Braderieplein terecht voor een artiestenshow met karaoke. De traditionele rommelmarkt op zondagmorgen 2 oktober brengt al vroeg leven in de brouwerij. Ondertussen bouwen de attracties op en bereiden de talrijke straatanimaties zich voor om van de namiddag een groots feest te maken.

Omdat het een lustrum jaar is hebben de handelaars nog meer artiesten en attracties geboekt dan anders. Zo ook een uniek, klassiek en sfeervol reuzenrad uit 1937. Met een hoogte van 20 meter volledig verlicht wordt dit van oorsprong Amerikaans rad de blikvanger voor de 70ste braderie.
Parkeren op braderiezondag kan nu ook vlotter dankzij de bijgekomen parkings net over de brug. En er wordt een pendeldienst voorzien tussen de braderie en de mijnterreinen. Zo maken we de link met Mijnkracht en herdenken we samen 30 jaar mijnsluiting.
Verslaggeving en foto Rudi Coomans op 26 september