maandag 19 september 2022

Persbericht PZ H|Z => Slim controle

Afgelopen weekend heeft onze zone een Slim actie gehouden op verschillende locaties binnen de gemeente HZ. We controleerden op 3 locaties, met een controleploegen en het snelheidsvoertuig.
In totaal werden 728 voertuigen op hun snelheid gecontroleerd en hebben 223 bestuurders de gaspedaal te hard ingeduwd, wat neerkomt op ruim 30%. 1 van deze overtreders komt in aanmerking voor de intrekking van zijn rijbewijs. Hij reeds tussen de 101 en 105 km/u op de Sluisbamd waar 50 is toegestaan.
212 bestuurders werden aan een ademtest onderworpen en slechts twee van hen moesten hun rijbewijs inleveren. 1 bestuurder voor 6uur, de andere voor 15 dagen.
Bijkomend zijn twee voertuigen getakeld wegens het ontbreken van verzekering, keuring en inschrijving. Bijkomend had één eigenaar, een 38j man uit Leopoldsburg, nog een rijverbod tegen hem lopen tot augustus 2023. Een derde voertuig werd getakeld en in beslag genomen omdat de bestuurder, een man van 59j uit HZ, een levenslang rijverbod tegen hem lopen had.

Voorts :
- 2 kinderen niet correct vastgemaakt in de auto
- 3 bestuurders droegen de gordel niet
- 2 voertuigen waarvan de keuring was vervallen
- 2 voertuigen stonden op het fietspad
- 1 voertuig reed aan onverantwoorde snelheid van de ploeg weg en bovendien waren alle ruiten verduisterd met heel donkere folie.