zondag 11 september 2022

OPEN MONUMENTENDAG met de markante boomwandeling

Nu zondag 11 september: Markante Bomenwandeling in Zolder Ter gelegenheid van Open Monumentendag hebben Toekomst Telt vzw en Natuurpunt Heusden-Zolder de handen in elkaar geslagen om in Zolder een Markante Bomenwandeling mèt gids te organiseren.

Vertrekplaats en -uur: Kasteel Meylandt om 14 u. Afstand: 7,5 km.
Er zal gewandeld worden tot aan het Domherenhuis, langs minstens 7 markante bomen die deel uitmaken van de Markante Bomenlijst, die onlangs opgesteld werd i.s.m. de gemeente en Pius Floris Boomverzorging.

Er werd ook een fietsroute ontwikkeld (+/- 38 km) die op deze dag, of later, op eigen houtje kan gereden worden. Alle 25 bomen kregen intussen een “treetag”, met méér informatie over de boom en wat hij voor ons betekent.

Extra informatie over beide activiteiten en de bijhorende kaartjes vindt u terug op de website van Open Monumentendag: https://www.openmonumentendag.be/evenementen/markante-bomenwandeling-en-fietsroute-heusden-zolder en op de facebookpagina van Toekomst Telt: https://www.facebook.com/events/644418393592737/?active_tab=discussion.
Iedereen is van harte welkom! Het is een fijne manier om je gemeente en haar groen erfgoed beter te leren kennen. Met dank aan Marie-Christine Baptist