vrijdag 9 september 2022

Op pad met Paul Coolen door Noord-Italië dag 03 einde bezoek Rome


Laatste dag fietsbezoek aan Rome
vrijdag 09 september 2022, Rome, Italië Laatste dag in Rome waarbij mijn Franciscustocht van 15 dagen nog een mooie fietsafsluiting kreeg in de eeuwige stad.
Nog wat indrukken van vrij grote tour.
Morgen vlieg ik noodzakelijkerwijze huiswaarts omdat er geen slaapplaats meer voorhanden was op de slaaptrein als groen alternatief.
Het boekje van psychiater Dirk De Wachter "De kunst van het ongelukkig zijn" vormde ook een waardevolle leidraad tijdens mijn tocht. Zijn laatste woorden luiden: "Het is de ethische plicht van de gelukkige mens, die uit een warm nest komt, graag wordt gezien en het goed heeft om de lastigheid van de wereld te zien en er iets mee te doen".

Als afsluiter de Via Appia Antigua met 2000 jaar oude stenen waar verdorie de Romeinen van nu nog over denderen met hun auto's om 300m om te rijden te vermijden. Hun chassis raakte regelmatig de oude blokken.

Ik heb er met een Romein over gesproken en hij zij enigzins verontschuldigend dat de burgers zich weinig bekommeren over hun rijk historisch erfgoed, getuige hiervan de Via Appia Antigua als doordeweekse straat. Een idee voor de fietsstraten in Zolder? Wil je nog meer van die laatste foto's van Paul Coolen zien KLIK DAN HIER dank u Paul