dinsdag 6 september 2022

Op pad met Paul Coolen door Noord-Italië dag 14+15

Van Don Bosco tot Greccio en Greccio tot Lugnola
maandag 05 september 2022, Contigliano, Italië Ik heb 2 reisdagen in 1 verslag gegoten omdat Pindat slechts 1 verslag per dag aanvaardt.
ZONDAG
Vanuit het trekkers-hotel Don Bosco door het gebergte met prachtige vergezichten.
Het dorpje Labro gelegen op een bergtop was echt de moeite.
Verder stappen naar een echte Franciscus- bestemming: het sanctuario de Greccio waar hij regelmatig verbleef in de 13de eeuw. Ik heb mij wel moeten haasten want het sloot om 19u. Als beloning heb ik heel het sanctuario alleen kunnen bezoeken: de originele gebedsplaatsen, het houten dormitorio... Een intense beleving om dit zo rustig te kunnen bezoeken, letterlijk in zijn voetsporen.

De avond viel en ik had nog geen slaapplaats. Eerst eten, drinken, gsm opladen , toilet... en dan beginnen bellen. De 4de telefoon was prijs maar... nog 3 km bijkomend wandelen (met koplamp). Nog enkele mooie nachtfoto's kunnen maken.
Heel vriendelijke ontvangst in B&B Il Tau. Oef!

MAANDAG
's Morgens bij mijn vertrek voelde ik dat mijn linkervoet niet helemaal ok was. Ik moest voorzichter wandelen. Daarbij kwam nog dat ik mijn hoedje gisteren vergeten was in het Sanctuario met alweer 5 km wandelen erbij.
In principe had ik een redelijk zware bergwandeling voorzien met 2 cols van 1100m maar dat was nu niet mogelijk.
Uiteindelijk ben ik maar vertrokken voor de eerste bergwandeling stap voor stap en het lukte mij om Configni te bereiken. De B&B in Lugnola was nog eens 8 km verder en twee toffe Italiaanse mannen hebben me voor de deur afgezet. Het eerste autoritje van de tocht.
Ik zit nu op 4 wandeldagen van Rome maar ga morgen bekijken wat er nog mogelijk is. Ik heb al 14 fantastische wandeldagen achter de rug. Onderaan wat sfeerbeeldenvan onderweg.
Wil je meer foto's van Paul Colen zien klik dan op DEZE LINK. Hartelijk dank Paul