zondag 25 september 2022

Food Truck Festival Bovy 2022.


Wie lang niet meer op Domein Bovy geweest is, gaat zeker ogen te kort komen. Wat een werk is daar geleverd! Vooral opruimingswerken en nieuwe dierenverblijven, zijn een streling voor het oog. De wandelpaden duidelijk geïllustreerd en vrij gemaakt van obstakels.

Doe daar op een stralende zondag, een Food Truck Festival, begeleide wandelingen. Bijbehorend ontbijt en 350 ingeschreven honden met hun baasjes erbij, dan weet je dat je als organisatie een voltreffer scoort. Dat laatste was bedoeld om zoveel mogelijk ‘Corky’s’ bijeen te krijgen voor een wandeling én eerbetoon aan de Britse Queen Elisabeth. Het marktje op het binnenplein, was een aangenaam extraatje van natuur hobbyisten. Om hun natuurproducten aan de man te brengen.

Eerlijk is eerlijk. Op zaterdag was dit geen succes. Voornamelijk door het veranderende weer, waardoor velen liever thuis bleven. Op zondag was dit geheel het tegenovergestelde. Met voornamelijk parkeergebrek.

Mooi om te zien dat Vlaanderen, Domein Bovy niet liet vallen. Ons plaatselijk educatief fonds Natuurpunt , heeft hier ook aan meegeholpen. Hun vrijwilligers verzorgen nog dagelijks wandelingen. Wat volledig in het teken staat voor mindervalide personen of mensen met een mentale beperking. Mét of zonder gids.

Ook onder Food Truck mensen vond je mensen van Heusden-Zolder. En zoals steeds, hadden zij hun nostalgische bestelwagens in een heksenkring van het kabouterpad geplaatst. Of een stand opgebouwd, maar ook dan zeer kleurrijk en fraai om te vertoeven. Onze smaakpapillen werden aardig op de proef gesteld, voor ieder wat wils. Van exotisch tot Afrikaans, van drank, tot maaltijd.

Met dank aan Gemeentebestuur Heusden-Zolder. Tom Michielsen en co. Natuur- en cultuurbehoudend denkende Overheden. Om van dit prachtig geworden stukje Heusden-Zolder, weer iets moois te maken. En met dank aan Nadia en Ricky, voor hun jarenlange toewijding als organisatoren van het Food Truck Festival. Zij gaan de FTF fakkel doorgeven aan nieuwe mensen. We wensen hun nog dankbaar veel plezier in hun verdere ondernemingen. (Tony Sempels)