vrijdag 30 september 2022

Feestelijke opening 70ste braderie CITé


Gisterenavond werd onder ruime belangstelling de 70ste braderie feestelijk geopend. Het voltallige schepencollege was aanwezig om de oudste winkelstraat van Heusden mee te vieren. De opening werd ingeleid door Jos Put van Stebo de bezieler van deze 70ste verjaardag. Jos gaat op pensioen maar zal toch nog één dag per week werken om zijn opvolger blijven ondersteunen. 

Daarna was burgemeester Mario Borremans aan het woord. Hij dankte de voorzitter en ere voorzitter voor hun jarenlange inzet om de oudste braderie van het land steeds weer te doen slagen. De winkelstraat kent momenteel 125 horeca - handelszaken. De burgemeester benadrukte ook weer de energiecrisis die handelszaken treft. Marleen Bongaerts van haar kant keerde op een nostalgische manier terug in de tijd. Zij wenste op haar beurt iedereen veel succes op deze 70ste verjaardag van de braderie.

Ook Eddy Daniëls mocht op het podium. 38 jaar bestuurslid en 34 jaar voorzitter geweest. Eddy schetste zijn loopbaan als voorzitter door de jaren heen. Hoe het begon, hoe er werd geleurd bij de toenmalige handelszaken om de lidgelden te ontvangen. Het was niet altijd even makkelijk voegde hij er aan toe. Anekdotes werden aan elkaar gereid, benji springen, vijf luchtballonnen die in de winkelstraat werden opgelaten. Als laatste wenste hij iedereen proficiat en zei hij met de krachtige woorden " laat het feest beginnen". 

Voorzitter van de braderie Ronny Oyen bedankte iedereen voor deze prachtige 70ste verjaardag van de braderie voor hun geleverde inspanningen. Daarna riep hij alle bestuursleden op het podium en kregen uit handen van Sabine Degreef een geschenk aangeboden. Het feest kon pas echt beginnen toen het reuzenrad zijn eerste ronden draaide. In de tent zorgde Dominique Akoestisch voor de ambiance met muziek uit vervlogen tijden. Of het feest nog lang heeft geduurd is een vraagteken dat zeker dit weekend zal opgelost worden. Dank aan Joseph Bams voor de verslaggeving en foto's