donderdag 22 september 2022

Bekendmaking voor steun uit het Wijersfonds


Deze ochtend was er aan dienstencentrum het Weyerke een persmoment rondom de "Dag van de Wijers" nu zondag 25 september.
Na het welkomwoord was het aan Gedeputeerde van de provincie Limburg voor landbouw en platteland Inge Moors om een woord van dank uit te spreken en een korte voorstelling van de 3 projecten die gesteund worden door het Wijersfonds.
Het Wijersfonds is een fonds dat sinds maar 2022 is op gericht en dient voor steun aan kleine projecten die zich richten op duurzame projecten. Van de 6 ingediende projecten werden er door de jury (bestaande uit ao Baron de Villenfange de Vogelsanck en HBVL Journalist Miranda Geysen) De 3 winnende projecten waren 't Weyerke in Zolder cheque van €9.996, Het vredesbos  €10.000 in Houthalen en Birdwatch Bovy €4.967 in Bolderberg.

Na de uitreiking was het nog aan Gedeputeerde van de provincie Limburg voor Milieu en natuur Bert Lambrecht om nog wat reclame te maken voor de Dag van de Wijers.
Voor meer info of een donatie aan het Wijersfonds kan u steeds terecht op www.dewijers.be of www.wijersfonds.be Dank aan Frederique Jamart voor de verslaggeving en foto's