zaterdag 13 augustus 2022

Start ELEVEN 24 Hours of Zolder


Om 16uur zijn 35 wagens begonnen aan een 24 uren uithoudingsrace, namelijk de 24 uren van Zolder. In een loden hitte mocht de Lamborghini op de pole vertrekken. Lang heeft Brent Martlé niet kunnen genieten van zijn voorsprong want in de eerste linkse ging het mis. De Lamborghini draaide om zijn as en de andere wagens konden de wagen nummer 20 maar nauwelijks ontwijken. Door deze fout kon de Audi GT van PK Carsport met Bert Longin achter het stuur de leiding overnemen.

De volgende ronden verliepen verder zonder incidenten. Bert Longin probeerde zijn voorsprong uit te breiden maar dat lukt niet helemaal. De Porche van Q1 Trackracing volgde in het spoor van de Audi. Na ongeveer een uur wedstrijd rijdt de Porche nr° 55 aan de leiding. Het hele veld werd weer samen gebracht door een safetycar procedure.

Het Convents Racing Team dat de donderdag da super pole wist te veroveren mocht als eerste in de TB klasse starten. Vincent Convents naam de eerste stint voor zijn rekening en wist in de aanvangsfase de leiding te houden tot ongeveer een half uur wedstrijd. Daarna kwam viel de wagen terug op een derde plaats en na een uur wedstrijd zelfs terug op een negende plaats. Ondertussen zijn er nog 22 uur te gaan en hebben een rode vlag situatie. Een crash tussen de de wagen 15 en 34. Al de wagens werden voor de start finish tot stilstand gebracht. Met veel dank aan Joseph Bams voor deze info en foto's