woensdag 17 augustus 2022

""EEN BLIJVENDE HERINNERING ""

  
  
  
27 augustus 2017 JMS cross Opglabbeek en de resultaten van onze motocrossers
Zoals gebruikelijk op zaterdag hebben we het JMS gebeuren waar een aantal van onze dorpsgenoten hun cross motoren laten grommen. In Opglabbeek is een nieuw terrein in gebruik genomen en het ziet er goed uit.

Bij de dames natuurlijk Sara Leyssens. In de eerste reeks kon ze na een mindere start van de elfde naar de vierde plaats rijden. In reeks twee kwam ze beter weg van het start hekken en kwam ze bij de eerste doortocht aan de jurywagen als vierde voorbij. Een plaats die ze de hele reeks leek te gaan behouden maar finaal bij de finish was ze in de allerlaatste ronde nog voorbij de Française Charlotte Delharbe geraakt. Daarmee behaalde ze ook knap de derde trapje van het podium.

 Bij de Quads hadden we vorig week een mooi deelnemersveld maar nu was het vrij magertjes wat betreft de opkomst. In de eerste reeks was er een derde plaats voor Nick Vanhamel ook al was het op één ronde van een ijzersterke en meteen ook de winnaar van de reeks Jarne Van De Vorst. In reeks twee had Nick problemen en kwam hij slechts één enkele ronde ver.

 In de klasse Junioren & Aspiranten hebben we Zion Vanderhoydonck als dorpsgenoot. In de eerste reeks zagen we Zion best wel goed rijden maar kwam hij maar tot een elfde plaats. In de tweede reeks had Zion pech en werd hij toch nog als de nummer veertien in het klassement gezet. Vermits het een gemengde reeks is konden we in de eindrangschikking voor Zion toch een mooie vijfde plaats optekenen in de klasse Junioren. Met veel dank aan onze motocross verslaggever Jo Nijs, meer werk van hem vind je terug op deze website www.sidecarcross.be